Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige åtta utan Dahlberg och Ek

Den blåvita fanan vajade högst när damernas världscup i skidor avslutades med stafett på söndagen. Finland vann före Norge och Ryssland.
Ett decimerat Sverige kom på åttonde plats.

Annons
Med Anna Dahlberg och Elin Ek hemresta och borta ur bilden kom Sverige till start med ett B-betonat lag. Och i stället för två lag fick träningschefen Ola Rawald bara ihop ett.
Stämningen börjar dock bli bättre igen efter allt tumult kring den sparkade förbundskaptenen Per-Erik Rönnestrand.
 Ja, nu känns det som om vi drar åt samma håll igen, sade Lina Andersson.
Hon växlade som trea, tio sekunder efter den hårt satsande finländskan Aino Kaisa Saarinen. På andra sträckan tappade Emelie Öhrstig 15 sekunder och tre placeringar till.
Med "inhopparna" Sofia Domeij och Jenny Limby på fristilssträckorna fick Sverige som väntat kriga om placeringarna en bit bakom tätlagen.
 Jag fick veta i går eftermiddag att jag skulle köra sistasträckan. Men jag trodde att det var i andralaget, sade Jenny Limby.
IFK Mora-tjejen var drygt två minuter efter Finland i mål, men Limby gick i alla fall segrande ur en spurtstrid om åttondeplatsen med schweiziskan Karin Camenisch.
 Det var kul, sade hon.
 Men precis när jag åkte i väg märkte jag att en rem på ena staven var trasig, så jag fick byta stav två gånger innan jag fick en som var lagom lång.
Riitta-Liisa Lassila såg till att Finland fick en ledning på mer än 20 sekunder inför slutsträckan. Och inte ens Marit Björgen förmådde köra in det avståndet till en formstark Virpi Kuitunen. Finlands damer håller betydligt högre klass än herrarna, Kuitunen blev ju trea i den individuella världscupen.
Björgen såg i alla fall till att det blev norskt på andra plats. Hon var halvsekunden före ryskan Julia Tjepalova.

Mer läsning

Annons