Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige förnedrade Danmark

Matchen mot Danmark var sedan länge avgjord då Jonathan Hedström slog in 6—0 och spräckte Zätaformationens nolla i VM.
— Det blir bara bättre och bättre. Vi har också lättare mot spelande lag, tyckte "Jonte", som gjorde sitt åttonde mål i Tre Kronor-tröjan.

Annons
Det syntes ganska snabbt att Sverige var på ett bättre spelhumör än i söndags. Skridskoåkningen kom igång per omgående och nu slapp man dessutom att hela tiden bli upphakade och fasthållna. Det som Ukraina gjorde så skickligt.
Danskarna däremot stod snällt och tittade på istället. Givetvis rent självmord.
Jag tycker att det har varit konstiga matcher så här långt. Men visst passade Danmark oss bättre än Ukraina, påpekade Hedström.
Mot Ukraina bänkades bröderna Sedin en bit in på sista perioden. I går inledde Daniel målskyttet genom att styra in 10 efter 9.33.
Daniel ordnade förövrigt också 30-fullträffen i andra (5.29) efter starkt förarbete av Mikael Samuelsson. Och Henrik skickade in 70 i slutet.
Istället för att ligga hemma i sängen och hålla i huvudet fick "Pebben" Axelsson spela en tidig huvudroll. Hans 20 efter 12.58 av första perioden var starten på den stora utspelning som komma skulle. Påhlsson och Alfredsson stod för det lite turliga förarbetet.
Det känns bra att Pebben är tillbaka med mig och Alfredsson. Han gör ju mål dessutom, tillade Samuel Påhlsson, som jobbade hårt matchen igenom.
Det dröjde faktiskt hela 10.38 innan Rödtröjorna hade sitt första skott på mål. Och efter två perioder var skottstatistiken 357. Det var knappt att den svenska zonen behövde spolas...
Zätaformationen hade efter fem VM-perioder fortfarande inte gjort mål. Inför tredje bytte Bengt-Åke Gustafsson ut bleke Mattias Weinhandl och satte istället in Jonas Höglund tillsammans med Zäta och Hedström.
Höglund var inte så mycket bättre, men mål blev det i alla fall efter 7.17 genom Hedström.
Jag tog reda på en retur efter ett skott av Zäta. Givetvis skönt att få sätta dit en puck.
Jonte fortsatte:
Jag tycker att vår kedja skapar mycket, men det har inte lossnat fullt ut än. Men det kommer framöver.
Timrådanskarna Frans Nielsen och Peter Regin glimtade till mellan varven. Men den här dagen var det tungt att vara dansk. Man blev utspelade och förnedrade.
Danmarks tränare Mikael Lundström kom inte med några bortförklaringar:
Vi fick nog betala för att Sverige spelade så dåligt mot Ukraina. I dag förlorade vi mot ett mycket bra lag.
Bengt-Åke Gustafsson såg förstås nöjd ut:
Mycket bättre fart och pucktempo i den här matchen, menade den svenske förbundskaptenen.

Mer läsning

Annons