Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige har landat — med tunga förhoppningar

På tisdagskvällen landade flight SK 2549 på flygplatsen i Manchester. Ombord fanns ett svenskt EM-lag, som bussades vidare till hotellet med gryende förhoppningar. Och med 1,4 ton i bagage. —  Det är mycket som ska packas ned för en sån här turnering, säger landslagets materielansvariga Anna-Lena Kjellman.

Annons
En del av transportarbetet var redan gjort när svenskorna på tisdagskvällen gick igenom passkontrollen i vårvarma Manchester. Av sammanlagt 96 kollin hade 80 flugits över i förväg.
Men när Anna-Lena Kjellman räknar till 1,4 ton har hon ändå bara inkluderat landslagets allmänna packning. Utöver det tillkommer spelarnas, ledarnas och det övriga teamets personliga resbagage, och vad det väger tillsammans kan endast flygbolaget spekulera i.
Vad alla lådorna innehåller?
 Bland annat den egna maten som vi har med oss, säger Kjellman.
 Plus kläder. Och sjukvårdsvaror. Och massagebänkar. Och fotbollsutrustning...
...allt annat som krävs under ett Europamästerskap. Vilket är mer än man kan tänka sig.

Bara en flytt
Anna-Lena Kjellman är ändå tacksam där hon står och staplar lådor på varandra. För det kunde ju ha varit värre. Det kunde ju ha varit som i USA, vid VM 2003.
Den gången var visserligen den allmänna packningen något lättare, 1,3 ton. Men å andra sidan flög landslaget tvärs över hela kontinenten och bodde på sex olika platser. Vid EM i England kommer landslaget att hålla sig inom kortare avstånd och med betydligt färre flyttar.
Under gruppspelet där Sverige på söndag spelar EM-premiär mot Danmark ska svenskorna bo på hotell Dunkenhalgh i Accrington, några mil från Manchester ute på den engelska landsbygden. Till en eventuell semifinal flyttas landslagslägret till Preston, knappt fem mil bort.
Värre än så blir det inte.

Skönt med egen mat
Anfallsstjärnan Victoria Svensson har fått goda rapporter om boendet och det hotell dit landslaget bussades iväg efter passkontrollen i Manchester.
 Jag har hört att det ska vara mysigt, säger hon.
Och tillägger:
 Och vi har ju en egen kock (Anders Lindén) med oss, så det blir perfekt.
Rädd för den engelska maten?
 Nej då, men det är alltid skönt att veta att vi får bra mat när vi åker iväg på en lång turnering.

Mer läsning

Annons