Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige på väg mot DC-seger trots usel bana

Sverige har kopplat greppet om Davis Cup-mötet med Indien.
Trots gräslig bana, en större hemmapublik och en trasig generator.
–  Det är fruktansvärt dåliga förhållanden, säger DC-kaptenen Mats Wilander till TT.

Annons
För tredje dagen i rad blev det uppskjutet i Indien. Utan en fungerande generator blev det inget lyse under dubbelmatchen, som fick avbrytas vid 1-0 i set till Sverige.
Kapten Wilander låter uppgiven och på väg att börja skratta när han berättar om förhållandena som svenskarna fått uppleva i New Dehli.
 Men även med lyse hade vi bara kunnat spela en halvtimme till, sen blir det dagg i gräset och farligt att spela. Därför kan man inte spela för tidigt på morgonen heller, säger Wilander.
Men spelet kan han inte klaga på. Framförallt inte Thomas Johanssons som förde Sverige till 2-0-ledning mot Indien i nedflyttningsmatchen i Davis Cup-tennisen.

Tre tiebreak
När den andra singelmatchen mellan Johansson och Rohan Bopanna till slut kunde färdigspelas, efter att ha varit uppskjuten ända sedan i fredags på grund av regn i New Delhi, var svensken starkast och vann till slut med 3-0 efter tiebreaksegrar i alla tre seten, 7-6 (7-3), 7-6 (7-2), 7-6 (7-4).
Den serveskicklige Bopanna ledde med 4-3 i sista set när han vrickade foten. Länge såg det ut som han inte skulle kunna spela klart men efter ett tag var han på benen och kunde fortsätta.
 Med så dålig bana var det inte så farligt för honom att spela med vrickad fot. Bollen studsar lite som den vill, det är sämre gräs än hemma på min gräsmatta, suckar Wilander.
Johansson kunde dock hålla undan och ge Sverige 2-0 och klart grepp.
Dubbeln som följde efter andra singelmatchen fick avbrytas i andra set då mörkret föll över New Dehli. Svenskarna Björkman och Simon Aspelin leder dock med 1-0 i set men är i underläge 1-3 i det andra mot indiska paret Mahesh Bhupathi och Leander Paes.
 Lite otur på ett jämnt game som vi förlorade. Men vi är klart bättre och kunde vunnit första med 6-1 med tanke på alla breakbollar. Spelar de så i morgon ska de vinna, säger Wilander, som då kan boka in matcher i Davis Cup A-grupp nästa år.

Upplysningsbrev
Han ska också hinna skriva ihop ett brev, "ingen protest", till förbundet om förutsättningarna som getts i Indien.
 Det måste finnas regler hur dåligt det får vara. Det ska inte vara farligt att spela en match, som det är nu. Det gäller dels gräset men också värmen. Nu har det varit bra men hade det varit som första dagarna hade det varit farligt att spela.
Dubbeln ska återupptas 10.00 lokal tid och förhoppningarna finns att kunna spela de avslutande singlarna också under måndagen.
 Tar det tre, fyra eller fem dagar spelar mindre roll. Våra killar har varit med längre och borde klara det bättre än indierna.
Robin Söderling stod över Davis Cup på grund av skada,s men är anmäld att spela i Bangkoks ATP-turnering med start på måndag.

Mer läsning

Annons