Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige siktar på fem medaljer

/

Nio medaljer för två år sedan.
Nu är målet fem, varav två guld och ett världsrekord, i kortbane-VM i Shanghai.

Annons
 Med all respekt för medaljörerna för två år sedan så var kortbane-EM i Trieste i december (åtta svenska medaljer) väl så konkurrenskraftigt som Indianapolis 2004. Så nio medaljer tror jag inte vi klarar nu, säger förbundskapten Thomas Jansson.
Som tidigare är det främst Therese Alshammar, Anna-Karin Kammerling, Josefin Lillhage och Stefan Nystrand som är huvudpersoner i det svenska laget. Men elitmotionären Lars Frölander kan mycket väl slå till med medalj och Hanna Eriksson, silver på 100 m medley i EM, gör också en intressant start. De svenska lagkappslagen är också traditionellt starka.
I Indianapolis hösten 2004 blev Josefin Lillhage svensk dominant med fem medaljer, varav guld på 200 m fritt och silver på halva distansen individuellt. Sverige tog då ett guld, fyra silver och fyra brons.
Bland internationella stjärnor saknas de två mest lysande på herrsidan då varken Ian Thorpe, Australien, eller Michael Phelps, USA, finns med. På damsidan kommer Australien med starkaste laget vilket bland annat inkluderar Libby Lenton, som tog fem guld och två silver på sju starter i Samväldesspelen. Sammanlagt finns 40 medaljörer från VM i lång bana i Montreal med.

Mer läsning

Annons