Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige tio minuter från semifinal

Det nya svenska damlandslaget i handboll ledde med tio minuter kvar mot svåra Rumänien, men föll och missade semifinalplatsen i World cup.
Rumänien vann med 29-28 (11-15).
Finns godkända förluster så var det en sådan för Ulf Schefverts landslag.

Annons
 Det här laget blir bra till EM hemma om ett år, det är jag övertygad om, sade förbundskapten Schefvert till TT från arenan Atletion i Århus.
 Hade gått till semifinal hade det kanske varit lite för bra. Vi är i en uppbyggnad. Rumänien kan ta medalj i VM i nästa månad. Men vi har lärt oss i den här turneringen mot tre lag som vässar sig för VM.
Utvisningar i andra halvlek kostade på, fysiskt och mentalt:
+ Tre minuter efter pausen, svensk utvisning men fyramålsledning när Rumänien reducerade tre gånger på två minuter, 13-16, 14-16 och 15-16.
+ Sverige hade 19-16, två rumänskor åkte ut och svenskorna spelade sex mot fyra: Rumänien satte 17-19.
+ Med drygt en kvart kvar en ny svensk utvisning, Rumänien kvitterade 22-22.
+ Sex minuter kvar, Rumänien tog för första gången ledningen, 26-25, och med en spelare utvisad.
 Det blev passivt och det berodde på trötthet och så fick vi skador på nyckelspelare. Dessutom var det inget raketspel av målvakterna i andra halvlek.
Semifinalplatsen försvann. Trots Skuruspelaren Jenny Gustafssons kvittering med fem minuter kvar gick det inte att skrälla.
Rumänien till semifinal. I den andra gruppen var Ryssland och Norge redan klara. Danmark och Sydkorea spelade senare på kvällen om den sista semifinalplatsen
Facit i World cup:
Sverige-Danmark, 25-24 (skräll). Sverige-Sydkorea, 24-38 (väntad förlust). Och så nära mot Rumänien.
 De här tjejerna är väldigt receptiva. Vad vi behöver är att träna och nöta in kunskaper. Nu stannar vi här och möter något annat lag som åkt ur. Sedan blir det två matcher mot Angola efter nyår.

Mer läsning

Annons