Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige tvåa i nationshoppningen i Tjeckien

De svenska hoppryttarna fortsätter att ta poäng i nationshoppningsligan, men trots en andraplats i tjeckiska Podebrady på fredagen och en på papperet ointaglig ledning är platsen i hoppningens superliga ännu inte säkrad.

Annons
Malin Baryard-Johnsson med Espri och Royne Zetterman med Isaac red nationshoppningens båda omgångar felfritt.
Linda Heed med Columbus H och Peder Fredricson med Irco Mac rev båda samma hinder i första omgången, en oxer i en trekombination.
 Skuggor gjorde det extra svårt för hästarna här. Det var många som hade nedslag just på det hindret, säger Linda Heed.
 Sedan ändrade sig ljuset till andra omgången och då var det inte någon som rev just det, fortsätter hon.
I andra omgången rider bara tre ryttare i varje lag och Linda Heed var den svenska ryttaren som fick stå över. Peder Fredricson och Irco Mac fick två nedslag i andra omgången, men Sverige slutade ändå på ett nedslag mindre än Irland och Tyskland som delade på tredjeplatsen.
Nu återstår fyra omgångar i nationshoppningsligan där förstaplatsen i sammandraget innebär avancemang till hoppningens superliga, där världens åtta bästa nationer möts på de största och mest prestigefyllda tävlingsbanorna i Europa.
Sverige har 36 poäng mot Italiens 21,5, Spaniens 19, Österrikes 18 och Norges 15,5 poäng. Poäng från de sju bästa resultaten i serien räknas. Rent teoretiskt kan alla de fyra nationerna gå om Sverige genom att segra i de tre återstående deltävlingarna i Zagreb, Aten och Buenos Aires.
Så de svenska hoppryttarna kan inte andas ut än.
Den fjärde återstående deltävlingen rids på lördagen i Spruce Meadows, Kanada, men lagresultaten där kommer inte att påverka ställningen för Sverige eller de närmaste konkurrenterna.

Mer läsning

Annons