Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveriges friidrottsherrar missade avancemang igen

Det svenska herrlaget vann åtta av 20 grenar, men missade ändå slutsegern i Europacupen.
Till slut fattades två poäng upp till Finland.

Annons
Många av stjärnorna gjorde vad de skulle under lördagen. En feberkrasslig Stefan Holm vann höjd, Rizak Dirshe spurtade hem 1 500 meter, Mikael Jakobsson var säker på 400 meter häck och Henrik Skoog var först på 5 000 meter.
Segerstaplandet fortsatte under söndagen:
Robert Kronberg utklassade motståndet på 110 meter häck.Mustafa Mohamed defilerade hem 3 000 meter hinder.Stafettlaget 4 x 400 meter vann också enkelt.Patrik Kristianson behövde bara ta sin ingångshöjd (5,45) för att segra i stav.
Anton Andersson vikarierade för skadade Christian Olsson i tresteg och gjorde det alldeles utmärkt. Hans 16,43 räckte till en andraplats, men ett övertrampshopp kunde till och med ha gett seger.
Men nästan räckte inte mot finsk sisu. Varje finländare verkade överträffa sig själv under söndagen.
 Vi gjorde väl ungefär vad vi skulle, det var Finland som var bra. Vi hade lite skador i sprint, men jag vill inte skylla på det, summerade förbundskapten Thomas Engdahl.
Poäng som skulle säkra slutsegern och en plats i Europacupens superliga nästa år försvann när laget på 4 x 100 meter växlade över på lördagen, när segertippade men halvskadade Johan Wissman bara blev fyra på 200 meter under söndagen och när 5 000-meterssegraren Skoog kroknade under slutvarvet på 3 000 meter.
Då hjälpte det inte att Robert Kronberg var helt överlägsen på 110 meter häck. Kvilleklipparen vann på tiden 13,72 i stark motvind (-1,5 m/s) och var hela 26 hundradelar före schweiziske tvåan Ivan Bitzi.
 Jag kunde ha gått i mål och ändå vunnit. Hade vi sprungit åt andra hållet hade tiden nog varit 13,40, analyserade "Robban".
Kronberg ville verkligen att laget skulle ta klivet upp i Super League och sammanfattade ärligt vad han tycker om att tävla i Europacupens andradivision:
 Det är tråkigt med First League, även om det vara fantastiska dagar här i Gävle. Man vill ju möta de bästa.

Mer läsning

Annons