Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Systrarna Kallur vidare till semifinal

Jenny Kallur slapp störtregnet och åskan med några minuter.
Susanna tvingades vänta i två timmar innan startbeskedet kom.
När kvällen var över kunde de snacka semifinaler.

Annons
Susanna Kallur var en av dem som drabbades värst av ovädret över Helsingfors på tisdagskvällen. Hon hade värmt upp och var på väg in på arenan när arrangörerna kallade tillbaka häcklöparna.
Då hade Jenny precis säkrat sin semifinalplats. Hon sprang i det första försöket det enda av fem som kunde avgöras innan skyfallet kom och åskan började dundra runt Olympiastadion.

Jenny trea
Jenny grejade semifinalplatsen överraskande lätt. Trea på 12,96 efter Michelle Perry, USA (12,64) och Vonette Dixon, Jamaica (12,95).
 Jag är supernöjd, jätteglad att jag tagit mig vidare i ett VM. Det var bara att ösa om man som jag inte är given till nästa runda. Det var jättejämnt på förhand. Tittade man på startlistan hade jag fjärde tiden och bara en hundradel till femman. Så jag visste att det skulle bli tajt.
 Jag gjorde inga större misstag, inte heller något perfekt lopp, men det känns att jag är i bra form. Det ska bli jättekul att komma hit igen.
Susanna tvingades vänta i över två timmar, länge i ovisshet. De fyra återstående försöken var hotade av regnet, arrangörerna övervägde länge att flytta fram dem till onsdagen. Men ovädret drog bort.
 Vi fick sitta i ett litet rum och trängas. Vi snackade och åt bananer och hörde åskan utanför, säger Susanna.

Besked hit och dit
 Det första beskedet var att vi inte skulle få springa alls och då var det lite segt. Men sedan kom beskedet 20.15 att vi skulle springa 20.45 och då var det bara att börja värma upp igen.
Det gillade inte alla.
 Det var lite argument där inne, det var ganska många som inte ville springa. Men jag är glad att vi sprang, annars hade vi fått springa två lopp på onsdagen. Det var skönt att få det gjort, säger "Sanna".
Hur påverkades du?
 Det var ingen fara. Klart att det inte är en optimal uppladdning om man vill göra en riktigt bra tid.
Har du varit med om något liknande tidigare?
 I USA en gång ställdes en tävling in när det var liknande förhållanden som här med åska och regn.

Tuffa semifinaler
När Susanna väl fick springa, sprang hon inte lika vasst som hon hoppats. Hon var fyra, på 12,87, slagen av Perdita Felicien (12,77), Nadine Faustin-Parker (12,85) och Aurelia Trywianska (12,86) i heatet. "Sanna" hade önskat sig en bättre tid, totalt var det den 15:e i försöken.
 Ett mediokert lopp, det finns mer. Även om det var på håret, tyckte jag att jag hade kontroll på loppet. Det var lite trist att jag blev fyra. Jag måste springa fortare för att nå finalen.
I semifinalerna på onsdagskvällen har Jenny Kallur femte årsbästatiden i sin semi, den första. Hon springer mot bland andra Felicien (12,58), Virginia Powell (12,61) och Linda Ferga-Khodadin (12,66).
Det är jättesensation om hon tar sig till final i den konkurrensen. Bara de två bästa går vidare från varje heat plus de två med bästa tid.
Susanna Kallur, i heat 3, måste troligen ned i trakterna av sitt personbästa på 12,65. Hon ställs mot Kirsten Bolm (12,59), Michelle Perry (12,43) och Vonette Dixon (12,67).

Mer läsning

Annons