Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taavola ny tränare i Södertälje SK

Rykten har placerat honom i klubben under en tid.
Nu tar han steget själv.
Ulf Taavola blir ny tränare i Södertälje SK.

Annons
Taavola, 41, gick inte i land med uppgiften att ta Skellefteå AIK till elitserien i ishockey. Men han kom dit.
På lördagen slutfördes förhandlingarna med Södertälje.
 Det är ett stort steg för en Norrlandskille att flytta söderut. Men jag hoppas att mina bästa år kommer att vara tillsammans med SSK, säger han. Jag gillar lagets sätt att spela med mycket hjärta och stor karaktär.
Taavola gjorde fem år i Luleå innan han tog över i Skellefteå. den senaste tiden har han varit ett namn som diskuterats i flera styrelserum. 41-åringen var utan tvivel en av de mest meriterade tränarna som fanns på marknaden.
 Vi hade ett långt snack tidigare i veckan och fann varandra direkt i synen på hockey. Ulf kommer att bygga vidare på SSK-känslan från årets slutspel, säger SSK:s sportcehf Mats Hallin.
Assisterande tränare blir Stefan Nyman, 32, som just nu är biträdande sportchef i SSK.
 Både Ulf och Stefan är genuina hockeykillar med en enorm drivkraft. Tillsammans kommer vi att jobba stenhårt för att utveckla SSK, säger Hallin.
Med Luleå grejade Taavola slutspelsplats under alla åren han var där. Ett år var han väldigt nära att stå i finalbåset. Skellefteå fick ett rejält uppsving och var långt framme i kvalserien två år i rad.
En vinnarskalle?
 Det hoppas jag verkligen. Målet för SSK måste vara SM-guld. Och jag ska jobba 24 timmar om dygnet för att vi ska nå dit, säger Taavola.
SSK-spelarna Anders Burström och Jörgen Bemström, som hade honom i Luleå, har lovordat Taavola. Han anses dessutom vara bra på att utveckla unga spelare och få ut maximalt av laget.
 Det är det som gör det så kul med SSK. Kopitar, Grossman, Dragan är spelare som jag ser en stor potential hos. Det ska bli mycket spännande att jobba med dem på isen.
Närmast väntar att hitta ett boende och sedan packning.
 Flyttlasset går så fort det är praktiskt möjligt, säger Ulf Taavola. Jag vill vara med när spelarna samlas efter slutspelsuppehållet.

Mer läsning

Annons