Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tack för underhållningen, Dragons

Gulddrömmen levde ett kort liv i Scaniarinken. En dryg period, närmare bestämt. Sedan drog Södertälje ifrån mot ett redan skadeskjutet Sundsvall Dragons, som försökte mer och längre än i fredagens femte match.

Annons
Men det räckte inte och med facit i hand, 42 i matcher för sörmlänningarna, är det bara att sträcka fram densamma och gratulera Kings.
Som verkligen gjort rätt för smeknamnet, inte minst med tanke på att laget i semifinalen besegrade storfavoriten Plannja.
När nu finalserien är över vill jag dock direkt gå över den förlorande sidan och rikta ett snabbt och rakt grattis också till Dragons.
Tack för underhållningen! Tack för spänningen! Och tack för att vi fick önska och drömma under de här sköna vårvinterveckorna. När Timrå IK både hastigt och olustigt slogs ut redan i kvartsfinalspelet var det Dragons som fick chansen att ta över showen och stå i det närmast totala rampljuset.
Ingen idrottsintresserad medelpading har innan just fredagsmatchen (76100) haft anledning att känna någon som helst besvikelse.
Tvärt om har Sundsvall Dragons förmått överraskat positivt och tänk om det blivit 30 i matcher istället för reduceringen till 21 i den andra hemmamatchen...
Över huvud taget kan basketfolket i Sundsvall känna sig nöjt med hela den nyss avslutade säsongen, där Dragons från början till slut visat sig värdiga finalplatsen och SM-silvret.
I grundserien fanns Christer Stjernborgs drakar hela tiden i toppskiktet. En liten svacka i början på poolspelet följdes av en fin spurt och ett vasst slutspel. Dessutom ska man ha i åtanke, att Sundsvallslaget bröt sönder Plannja-komplexet genom flera bortasegrar och total plusstatistik mot norrbottningarna. Det är en större och bättre prestation än många kanske tänkt på. Att bryta en traditionens makt görs inte i en handvändning, men det har \"Chricke\" Stjernborg och Peter Öqvist sett till att Adam Alexander & Co gjort just den här vintern.
En sak som glatt mig personligen extra är det faktum att Sundsvall Dragons framstår som ett stort och fint exempel på att det går att nå framgång med svenska ledare och spelare i flera nyckelroller. Visst, utan \"J.J\" Millers artisteri och för all del effektivitet som pointguard hade det förmodligen varit både tristare och sämre. Men det hade heller inte räckt så långt som till final utan landslagsduon Joakim Kjellbom och Mike Palm under korgarna.
Och tänka sig, i \"Jocke\" har vi fått fram en lokal förmåga med kapacitet att fortsätta dominera i såväl Ligan som A-landslaget under flera år framåt. Om han nu väljer att stanna kvar i Sundsvall och den svenska basketligan. Jag hoppas innerligt att det blir så. För allas skull, även om jag förstår om han vill ut i Europa och spela ihop litet större pengar. Men det kan väl få vänta, i minst ett år till, snälla..!
Apropå gulddrömmar får alltså vi här i Medelpad fortsätta leva med dessa i en väntan, som åtminstone lär sträcka sig över och förbi fotbollssäsongen.
För ingen vettig människa, absolut ingen, kan ens tänka tanken på GIF Sundsvall som svenska mästare i fotboll.
Däremot tror jag chanserna är goda till tre välbehövliga premiärpoäng mot ett Elfsborg, som inte ser alltför märkvärdigt ut så här på förhand. Värre då i höst, när Anders Svensson anländer från Southampton.

Mer läsning

Annons