Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tägtström på väg att lämna Sundsvall

Ännu ett bakslag för Sundsvall Hockey: Nyckelspelaren Erik Tägtström, 21, ser ut att lämna klubben. Spel i Nordamerika väntar.

Annons
Sportsligt tvingas Sundsvall sikta in sig på att kvala sig kvar i Allsvenskan, men det är inte den enda motgången för den just nu hårt ansatta föreningen.
Se bara här:
* I torsdags avslöjade ST-sport att tränaren Sune Bergman inte får förnyat förtroende efter den här säsongen.
* I går kom beskedet att Shay Stephenson tvingas lämna laget i början av kvalserien på grund av skatteskäl.
* I dag kan vi berätta att allroundkunnige och talangfulle Erik Tägtström är på väg att lämna klubben.
Dessutom sedan tidigare:
* Ordförande Johan Kempas funderar på att hoppa av sitt uppdrag efter säsongen och Sebastian Lauritzen är aktuell för Timrå IK till nästa säsong.
Tägtström, som nyttjats både som back och forward, har allvarliga funderingar på att prova lyckan i någon av de mindre kända ligorna i Nordamerika till hösten.
Det är mycket möjligt då jag har lösa planer på det, men det är inget bestämt än. Jag vill inte prata mer om det nu med tanke på kvalserien. Jag fokuserar helt och hållet på Sundsvall resten av säsongen, säger Erik Tägtström.
En match återstår för Sundsvall innan den viktiga kvalserien börjar, Piteå borta på söndag. De Blå har haft flera möten inom laget, som det går att sätta krisstämpel på. Det senaste var innan hemmamatchen mot Arboga i fredags.
Alla fick kritisera och beröma varandra. Det kom mycket positivt ur det och det känns att det är en bra stämning i gruppen, säger Tägtström.
Bland annat talade laget om den kommande kvalserien och vad som väntar där, och om uppgifterna att Sune Bergman inte får vara kvar i klubben efter den här vintern.
Det var tråkigt att få läsa om det i tidningen. Det var bra för oss att få reda ut det och alla vi spelare har fullt förtroende för Sune och jag tror att vi kommer klara oss kvar, avslutar Erik Tägtström.

Fakta/Erik Tägtström
Ålder: 21 (född 21 juni 1983).
Längd: 177 cm. Vikt: 84 kg.
Position: Back/forward.
Klubbar: Timrå IK, Sundsvall Hockey.
Statistik vårserien: 13 matcher, 1 mål, 5 assist, +4, 43 utvisningsminuter.
Aktuell: På väg att lämna Sundsvall Hockey efter den här säsongen.

Mer läsning

Annons