Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taktiskt Assyriska spelade bort Häcken

Med tålamod som taktik manövrerade Assyriska ut Häcken med 2—0 på bortaplan i söndagens allsvenska möte.
Och en stark defensiv förstås. Offensiva Häcken skapade inte en målchans på hela matchen.

Annons
 Vi visste att Häcken haft ett jobbigt program det senaste med match i veckan mot Malmö bland annat. Det utnyttjade vi genom att hålla i bollen och vara tålmodiga, förklarade tränaren José Morais.
Sin vana trogen inledde Assyriska avvaktande och defensivt. Men Häcken hittade aldrig in bakom bortalagets kompakta försvarsmur med i princip fem man i backlinjen.
I stället var det Assyriska som i 20:e minuten stack hål på Häckens försvar när Ibrahim Atiku letade efter den ensamma anfallaren Kabba Samura med en djupledsboll. Häckens mittback Johan Lind blev stressad av snabbe Samura och petade bollen förbi utrusande Christoffer Källqvist där Samura snappade upp bollen och slog 10 i öppet mål efter att Lind täckt första skottet.
Därefter tog Assyriska över totalt och var nära att utöka ledningen på tilläggstid av halvleken när först Samura sånär hittade Atiku med ett inspel framför mål och sedan när David Durmaz fick fritt skottläge rakt framför mål från cirka 14 meter. Skottet högt över dock.
I andra flyttade Häcken upp Jonas Henriksson i anfallet och försökte skapa tryck med ett tremannaanfall. Men Assyriska svarade med att backa hem med än mer folk och låta Häcken spela runt.
 Vi ville få dem att springa de första 15 minuterna och trötta ut sig, sade José Morais.
 Sedan gjorde ju Stefan ett fantastiskt mål.
Visst, i 63:e minuten avgjorde Stefan Batan matchen när han från vänsterkanten, strax utanför hörnet på straffområdet lobbsköt in 20 i bortre gaveln bakom en passiv Christoffer Källqvist i målet.
 Jag såg inte var han stod, jag tänkte bara att jag drar på mot bortre. Antingen går den i mål eller också kan det bli retur, skrattade målskytten Batan.
Resten av matchen kontrollerade Assyriska lekande lätt och de tog därmed tre mycket viktiga poäng i bottenstriden.
 Vi hade egentligen aldrig någon chans att vända matchen. De vann en värdig och viktig seger, sade Stefan Lundin, Häckens tränare.
För Häcken kommer uppehållet lägligt. Laget har flera spelare på skadelistan, som Teddy Lucic, David Marek och Jesper Ljung.
 Vi behöver rehabilitera oss och måste få tillbaka spelare, sade Stefan Lundin.
Assyriska lämnade i och med segern över sista platsen till Gif Sundsvall som tar emot Djurgården nästa måndag.

Mer läsning

Annons