Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Talangerna kämpade för plats till Båstad

/
  • Matilda Schulz från Sundsvalls TK spelade med pondus från baslinjen och tog sig till final i F13.
  • Theodor Frölander var en av Sundsvallsspelarna som var i gång under helgen.
  • Theodor Frölander.
  • Sköns TK fick en spelare vidare från förra helgens tävling i Örnsköldsvik – Cassandra Annergren, som tävlar i F13.
  • Tilde Strömquist från Sundsvalls TK gick också vidare förra helgen. Under söndagen tränade hon med kompisen Cassandra Annergren.
  • Sara Olofsson från Umeå TK gick till final i F11, men fick där stryk av klubbkamraten Ida Johansson.
  • Matilda Schulz från Sundsvalls TK skakar hand med Maria Fernanda Morales från Luleå TK efter semifinalsegern.
  • Efter en stark turnering fick Matilda Schulz kämpa ordentligt i finalen mot Elsa Hammarlund.
  • Matilda Schulz vräker iväg bollen.
  • Söndagen bjöd på betydligt bättre förhållanden än lördagen, då det både blåste och regnade.

I helgen var det säsongens stora höjdpunkt för unga tennisspelare i distriktet när Next Generation Cup avgjordes vid Baldershallen. Totalt har nu fem spelare från Sundsvall gått vidare till riksfinalen i Båstad.

Annons

Helgen bjöd verkligen på det mesta på utebanorna vid Baldershallen. Lördagens kyliga temperatur och blåsiga väder gjorde det oerhört svårspelat på gruset. Förmiddagens matcher fick till och med flyttas in i hallen på grund av vädret.

Under söndagen sken dock solen igen och det bjöds på högklassigt spel, bland annat i klassen flickor 13 år.

Matilda Schulz från arrangerande Sundsvalls TK hade imponerat i turneringen och bara förlorat ett game på tre matcher. Efter semifinalsegern mot Maria Fernanda Morales från Luleå var hon strålande glad.

– Det känns väldigt kul. Jag blev lite nervös när jag tappade andra set. Jag mötte henne förra sommaren i RM, och då förlorade jag, så det var ju extra skönt, sa hon.

Vad skulle det betyda att få åka till Båstad?

– Väldigt mycket. Det här är den största tävlingen på säsongen och final här är det längsta jag har kommit.

I finalen skulle dock Elsa Hammarlund från Ljusdals TK bli för svår. Hon vann i två raka set, 6–3, 6–3, och Matilda fick nöja sig med en andraplats.

Next Generation Cup hette tidigare Kalle Anka Cup och är Sveriges största ungdomsturnering i tennis. Den första omgången spelas i landets sju distrikt. De två bästa i respektive klass i distrikten går vidare till Sverigefinalen i Båstad som avgörs under vecka 26.

Redan förra helgen avgjordes en distriktstävling i Örnsköldsvik där fyra spelare från Sundsvall tog sig vidare. Gårdagens tävling vid Baldershallen var en andra chans för spelarna som inte lyckades då.

Totalt har nu fyra spelare från Sundsvalls TK gått vidare – Tilde Strömquist i F11, Herman Sällvin och Ossian Hansson i P11 och Joakim Blomberg i P15 – och en från Sköns TK – Cassandra Annergren i F13.

– Jättekul att gå vidare. Jag var med förra året och spelade mot spelare som är ett år äldre än mig. Då vann jag två matcher. I år skulle jag vilja gå till finalspelet, sa Tilde Strömquist.

Mer läsning

Annons