Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tärnhuvud imponerade — får debutera i landslaget

10,52 på 100 meter, 21,86 på dubba distansen. Stefan Tärnhuvud imponerade stort i Bratislava — och belönades med en plats i seniorlandslaget. — Fantastiskt roligt. Det är ju det här man har drömt om, säger Tärnhuvud.

Annons
Sundsvallssprintern Stefan Tärnhuvud har gått från klarhet till klarhet i säsongsinledningen.
Förra helgen satte han nytt personligt rekord på 200 meter (21,92) på en tävling nere i Värmland. Då passade han också på att, i för stark medvind, springa 100 meter på fina 10,60.
Och i slovakiska Bratislava i tisdags var det dags för två nya toppresultat.
21,86 på 200 meter imponerade.
10,52 på 100 meter imponerade ännu mer.
Men så var det den där vinden...
Tyvärr var det för mycket medvind i båda loppen, men jag är så klart jättenöjd ändå. Löpningen stämde perfekt och att kunna göra sådana här resultat i hård konkurrens och efter en lång resa känns fantastiskt bra, säger Tärnhuvud.
Det är bara att hoppas att jag kan springa så här fort i godkänd vind så småningom.
Tärnhuvuds resultat var dock inte förgäves.
Direkt efter tävlingen fick han nämligen det glädjande beskedet att han blivit uttagen i landslaget.
Ja, jag ska vara reserv i stafettlaget som springer i Göteborgs Grand Prix nästa tisdag. Det är ju seniorlandslaget man siktat på, så det känns hur roligt som helst att få göra debut, säger han.
I Göteborg kommer Tärnhuvud även att tävla individuellt.
Och han kommer till tävlingarna som etta i Sverige.
Om man räknar tiderna i Bratislava är jag ju faktiskt bäst i Sverige så här långt. Det är lite annorlunda, konstaterar han.
En som är imponerad av Tärnhuvuds framfart i Bratislava är Håkan Andersson. Sundsvallstränaren, som tränat svenska stjärnor som Peter Karlsson och Torbjörn Eriksson, är i dag sprinteransvarig i svenska landslaget och tror att han kommer att få se en hel del av Tärnhuvud i blågult.
Jag hoppas det. De här tiderna han gjorde i Bratislava var visserligen i ganska stark medvind, men Stefan har potential att bli riktigt bra och med tanke på hur lite han tränar så...
Tränar han för lite?
Ja, han har ju knappt kommit igång med styrketräningen än. När han gör det och kommer upp i lite träningsvolym, så kommer det förhoppningsvis att gå ännu fortare.
Då blir det riktigt bra tider.
Anders Rönmark

Mer läsning

Annons