Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tarvainen får lämna Timrå IK

/

Han dök först upp i Timrå IK i samband med att klubben värvade Kimmo Kapanen.

Men medan stjärnmålvakten så småningom försvann blev Mika Tarvainen kvar – fram till nu.

Klubben står inför besparingar och kommer antagligen inte ha en heltidsanställd målvaktstränare nästa säsong.

Annons

– Tarvainen har gjort ett jättebra jobb för Timrå IK. Men nu löper avtalet ut och vi har valt att inte förlänga. Vi förändrar i hela tränarstaben till nästa säsong och ska titta på en annan lösning även där. Det här är något som växt fram, säger sportchefen Kent Norberg.

Antagligen kommer inte Timrå ha en heltidsanställd målvaktstränare nästa säsong.

– Vi måste se över allt och bestämma vad vi ska prioritera, så det är en kombination mellan det och att vi vill göra en förändring, säger Norberg.

Tarvainen själv säger att han inte är besviken.

– Nej och det här kommer inte som en överraskning.

Hur är det att lämna klubben efter så många år?

– Jag vet inte. Jag har inte hunnit fundera så mycket. Men åtta-nio år är en lång tid.

Det är inte bara på tränarsidan det blir en förändring när det kommer till målvakterna. Joakim Lundström har kontrakt, men Stefan Ridderwall lämnar.

Timrå IK har åtminstone två tänkbara ersättare på sin ”lista”.

X Den ene är Daniel Bellissimo som lämnar allsvenska Karlskoga, där han fick en hel del beröm i vintras även om det inte gick lika bra i Kvalserien. 27-åringen hade fjärde bäst räddningsprocent i Hockeyallsvenskan (92,31) och en femteplacering i antal insläppta mål i snitt (2,23). I Kvalserien var han sämst placerad av de olika lagens förstamålvakter i båda kategorierna (90,63 procent och i snitt 2,65 insläppta).

X Daniel Larsson är ett annat namn. 26-åringen slog igenom i Djurgården, skrev sedan NHL-kontrakt med Detroit för att tillbringa två säsonger i AHL. 2010 återvände han till Sverige – TIK var en av intressenterna redan då – och hamnade i HV71 där han nu spelat två år men inte riktigt levt upp till förväntningarna och inte varit det självklara förstavalet i slutspelen.

Sportchef Norberg bekräftar intresset för båda målvakterna.

– Men det är långt ifrån klart vilken målvakt det blir.

Samtidigt bekräftar Norberg intresset från nyblivne SM-guldmedljören Jonathan Carlsson, back i Brynäs.

– Men där kan det av förståeliga skäl bli svårt att få något svar de närmsta dagarna. Han har lite av den profil vi söker, han är svensk och har inte riktigt slagit igenom men jag tror det finns utveckling i honom. Han är också ambitiös och har bra karaktär, vilket är något vi kommer att gå mycket efter.

När det gäller befintliga spelare så kommer Norberg att träffa Jonathan Hedström nästa vecka. Lagkaptenen Elias Granath, Martin Röymark och Johan Motin har fått besked om att Timrå IK inte kan erbjuda dem kontrakt i nuläget och de verkar med andra ord inte högprioriterade.

– De är inte borträknade, men jag har en plan jag jobbar efter och måste se vad som händer och vart det tar vägen med ekonomin, säger Norberg.

Mer läsning

Annons