Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tarver vill frälsa Solna före flytten

Plannjas starka förstafemma. Eller det blivande Italienproffset Derrick Tarver.
Det kan fälla avgörandet när Plannja och Solna ställs mot varandra i årets SM-final i basket.
–  Deras förstafemma är otroligt kompetent. Men Tarver är den absolut bästa målgöraren som spelat i Sverige, säger Solnas veteran Mattias Sahlström inför sin åttonde – och sista – finalserie.

Annons
Plannja mot Solna är rena drömfinalen. Lagen dominerade grundserien, spelade 2 2 i inbördes och slog varandra en gång på bortaplan. De två mötena i Luleå gick båda till förlängning och man minns dom speciellt för Derrick Tarver som gjorde 54 respektive 53 poäng.
 Han gjorde 26 poäng i den första perioden i ena matchen. Otroligt. Och det är inget dåligt snitt han har uppe i Pontushallen, säger Sahlström med beundran i rösten.

Lämnar Sverige
Att Tarver skulle försvinna från Sverige efter säsongen stod tidigt klart. Nu blir det alltså Italien och Montepashi Siena, sexa i italienska ligan.
 Det har varit många som har hört av sig. Men nu är det klart och vi har sagt att dom kan tidigast räkna med honom efter den elfte april, berättar Solnas tränare Stefan Bergman.
Tarver själv skrattar bara när namnet Montepashi Siena nämns.
 Dom vill ha en poänggörare. Men just nu fokuserar jag på finalerna, säger Tarver till TT.
 Derrick kan göra mål på alla spelare och kommer klara sig bra i Italien, tycker före detta Italienproffset Sahlström inför sin åttonde och sista finalserie.

Kompetent förstafemma
Han debuterade i Solna i mitten av 80-talet. Första guldet kom 1989 och förutom två guld med Kärscher/New Wave i mitten av 90-talet så blev det också guld med Solna 2003 efter en härlig finalserie mot just Plannja.
 Plannja har en otrolig kompetent förstafemma. Men vi är ruskigt bra på att göra mål. Och vi använder vår bänkspelare mer, poängterar Sahlström.
 Men för att vinna måste vi kontrollera returtagningen och stoppa Håkan Larsson från att penetrera mot korgen.
Första finalen av sju spelas i Luleå på onsdagen och sedan blir det spel i stort sett varannan dag fram till en eventuell sjunde match. Det hårde programmet kan slita hårt på Plannjas startfemma Håkan Larsson, Andrew Mitchell, Fred Drains, Carlos Wheeler och John Rosendahl.

Ser sig som vinnare
 Men dom har också Jim Enbom som kan komma in och avgöra. Fast vi har bänkspelare som Nisse Hedström och Borislav Djordic.
Och så har Solna Derrick Tarver.
 Dom flesta klubbarna brukar spela med två-tre spelare på mig. Men Plannja körde bara med en när jag öste i poäng i Pontushallen. Vi får se vad dom gör nu, säger Tarver som alltid drömt om att få spela med kompisen LeBron James i NBA-laget Cleveland.
Siktar du på att bli mästare i tre länder i vår? Först Sverige, sedan Italien och till sist USA?
 Ha, ha, ha, varför inte, jag är ju en vinnare!

Mer läsning

Annons