Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tennisen rensar ut dubbelspecialister

ATP tänker rensa ut dubbelspecialisterna från tennistouren. De styrande i herrtennisen vill att singelspelarna ska spela dubbel och tänker slopa dubbelrankingen helt.
—  Det är helt bisarrt. Ett enormt dråpslag för oss, säger svenske dubbelspecialisten Simon Aspelin till Svenska Dagbladet.

Annons
Det var under Mastersturneringen i Monte Carlo som spelarna först fick höra talas om ATP:s planer. De tänkta förändringarna innebär i korthet följande:
Redan nästa år kommer ett antal dubbelspecialister att stoppas från turneringar och från 2008 ska endast de spelare som är kvalificerade i singel att få delta i dubbel. Det kommer dock att finns två friplatser per turnering.Dubbelmatcherna ska också kortas ned, först till fyra game vinner setet och först till två set vinner matchen. Detta för att spelarna ska orka med både singel och dubbel.
 Dubbeln har motarbetats även tidigare och nu är det den som får skit därför att tävlingarna inte går bra. Vi vet att publiken uppskattar dubbel, säger Simon Aspelin.
Tävlingsarrangörerna är inte lika avvisande som Aspelin till förslaget.
 Dubbeln har kostat tävlingarna enormt mycket. Vi har inte bara betalt prispengar utan också hotell och annat till spelarna, men eftersom dubbel inte lockar åskådare har spelarna inte dragit in vad de borde till tävlingarna, säger Per Hjertquist, tävlingsdirektör för Stockholm Open.

Mer läsning

Annons