Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"The Fabulous Five" är favoriter i US Masters

I golfvärlden pratas det just nu om "The Fabulous Five", världens fem bästa spelare.
Vijay Singh, Tiger Woods, Ernie Els, Phil Mickelson och Retief Goosen tillhör förstås favoriterna i US Masters, som spelas torsdag-söndag på Augusta National.

Annons
Även världens meste majorvinnare (18 stycken), Jack Nicklaus, håller dessa "fantastiska fem" som favoriter:
 Jag tycker inte att Tiger Woods har kommit upp i den nivå som han kan spela på ännu i år. Men spelar han som bäst kommer han att vinna. Phil Mickelson har höjt sin nivå, och Ernie Els har bevisligen spelat bra. Och Retief Goosen har kommit upp på scenen och spelat bra. Och Vijay Singh har också spelat bra, berömmer Nicklaus.
Här är de "fem fantastiska" golfspelarna:
1) Vijay Singh, Fiji, 42 år. Vann Masters 2000 och har också vunnit USPGA. Världsettan har en seger och ytterligare tre topp-tre-resultat från året.
 Om vädret håller i sig har jag en stor chans att vinna, säger Singh.
2) Tiger Woods, USA, 29. Vann Masters 1997, 2001 och 2002. Har inte varit lika dominant de senaste åren, men två segrar i år visar att han fortfarande kan.
 Jag spelar bra och gillar mina chanser. Det är bara att se till att vara redo och hålla sig till sin spelplan, säger Woods.
3) Ernie Els, Sydafrika, 35. Har vunnit US Open två gånger och British Open, men har ingen grön kavaj. Tvåa i fjol och 2000, så kanske kan det bli tredje gången gillt?
 Förhoppningsvis så. Allt jag kan göra är att förbereda mig, förbli fokuserad, försöka att slå de slag jag behöver slå och kanske får jag också turen jag behöver, säger Els.
4) Phil Mickelson, USA, 35. Titelhållaren som vann så sent som i måndags. Ska han bli den fjärde att vinna Masters två år i följd, efter Jack Nicklaus, Nick Faldo och Tiger Woods?
 I fjol lärde jag mig vad som passar bäst för mig när det gäller förberedelser till majors. Det hoppas jag klara av att ta med mig till det här året, säger Mickelson.
5) Retief Goosen, Sydafrika, 36. Har vunnit US Open två gånger, 2001 och 2004. Har en andra plats som bäst i Masters från 2002. Har en tredje och en fjärde plats som bäst i år.
 Jag är övertygad om att jag ska få spelet att stämma den här veckan. Majortävlingar handlar numera mer om mental förmåga än golf och jag har lärt mig hantera pressen på och utanför golfbanan, säger Goosen.

Mer läsning

Annons