Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tiger Woods leder med två slag inför sista ronden

När vinden svepte in över St Andrews fick till och med Tiger Woods lite problem.
Men inte värre än att han leder British Open med två slag inför fjärde och sista ronden.

Annons
Den vanligen så helskärpte Tiger Woods visade sig plötsligt från sin mänskliga golfsida under tredje rundan av British Open. Det friskade i lite mer än tidigare under årets tredje major och vips var Old Course betydligt mer svårspelad än under de första två dagarna.
Det låg på som mest när Tiger Woods och Colin Montgomerie gick ut sist i ledarbollen.
Och det visade sig snabbt i Woods scorekort.
Bogeys, tre stycken till och med, hade inte synts till sedan förstarundan och gjorde att han låg över dagspar ända till sjunde hålet. Han gick naturligtvis under par, men bara med ett slag och det räddade han med en sagolik putting på sista hålet som lade upp för birdie. Fyraslagsförsprånget krympte dock till två inför avslutningsronden.
Spanjoren José Maria Olazábal gick på fyra under par och är med tio under det största hotet mot Tiger Woods tionde majorseger.
Sydafrikanen Retief Goosen och skotten Colin Montgomerie var båda nio under par, ett slag före Brad Faxon, USA, och Sergio Garcia, Spanien.
Hemmafavoriten Montgomerie gick en härlig kamp mot Woods och uppeldad av tiotusentals åskådare och lite närhet till den suveräne världsettan inspirerade honom tydligt.

Mer läsning

Annons