Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillbaka på svensk mark

/
  • Ett gäng glada målskyttar efter 7—0 mot Selånger/Kovland i P13-åttondelsfinalen. Från vänster: Adam Ull, Linus Ljuslander, Victor Selander, Andre Nilsson, Pontus Nordström.

I slutet på juni var IFK Timrå:s P13 första svenska lag i Nike Premier Cup i Lettland. I fjol kom de tvåa i Mittnorden cup. Så visst har killarna i laget fått smak på fotbollsslivet.

Annons
För en månad sedan blev IFK Timrås P13-lag historiskt. Som första svenska lag i Nike Premier Cup i Lettland. Det blev en stor upplevelse för killarna i laget, med stranden bara 150 meter bort och fotbollsplanerna 200 meter från bostäderna.
Lettland var jättebra. Det var fina planer, vi bodde fint och hade nära till en stor strand. Och solen sken varje dag. Jag skulle kunna tänka mig att åka tillbaka nästa år, säger Adam Ull, anfallare i IFK Timrå Vit.
Det var första utlandsresan för laget och de fick bland annat chansen att möta Lettlands bästa P13-lag. Äventyret slutade med en nionde plats, och nu är de tillbaka i Sverige igen. En erfarenhet och många positiva minnen rikare. Och redo för att lira i favoritturneringen Mittnorden cup.
Detta är säsongens höjdpunkt. Hit längtar man varje år faktiskt, säger Adam och ler.
Och det är klart han är och lagkompisarna är glada. De har precis spelat gladfotboll mot Selånger/Kovlands P13 och gått vidare till kvartsfinal mot Kuben.
Och det är extra roligt att spela i Bergeforsen, detta är hemmaplan för mig, säger Adam som gjorde ett av målen i 70-segern mot Selånger/Kovland.
Ett mycket rättvist resultat som det visade sig. Timrå-killarna spelade teknisk och rolig fotboll till publikens jubel. Bland annat bjöd de på ett lobbmål i världsklass i andra halvlek, trots att matchen i praktiken redan var avgjord.
Det är väldigt roligt när det blir så här, men jag trodde faktiskt inte att vi skulle göra fullt så många mål, erkänner Adam.
Men vad gör det när fotboll är det roligaste som finns.
Och trots att det blev förlust mot Kuben i kvartsfinalen så går turneringen vidare. Även för Adam Ull i IFK Timrå.
Jag ska se finalerna i morgon ändå. Min kompis Joakim spelar då. Och jag älskar ju fotboll.

Mer läsning

Annons