Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå föll mot Luleå

/

Luleå Hockey är Eliseriens formstarkaste lag och surfar på en enorm framgångsvåg. Detta faktum tvingades Timrås manskap också konstatera i går. Luleå slog därmed klubbrekord i högsta serien med nio matcher i följd utan förlust.

Annons
Man kan bara låta sig imponeras över Luleå och framför allt lagets spetsspelare. De skapar mål från halvchanser och då är laget mycket svårslaget. Trots att vi gör en bra match och arbetar hårt så förlorar vi med klara siffror. Tyvärr släpper vi till några för enkla mål och uppförsbacken blir därför onödigt svår, summerade Timrås lagkapten Sanny Lindström, lördagens insats.
Luleå Hockey är den norra derbygruppens suverän för närvarande och radar upp segrar. Övriga lag slår varandra lite här och där och bäddar för en tuff strid runt slutspelsstrecket.
Vi är fullt medvetna om var vi står och har fullt fokus på det som väntar, till exempel Brynäs redan på måndag. Det blir säkert tätt och tufft i en match där vi måste vara på topp på alla plan för att vinna, menar Sanny.
Och förutsättningarna att vinna har Timrå alla gånger. Lördagens match i Luleå blev ett surt nederlag i så måtto att Timrå spelade väl så mycket i Luleås zon som vice versa.
Vi släpper till avgörande 3 1 och 4 1 alldeles för enkelt. Jonas Nordquist fick promenera in på tok för enkelt för att göra trean och Luleås fjärde mål tillkom alldeles för lätt. Vi måste skärpa till spelet i den egna zonen men också vara beredda att ta lite stryk för att göra mål på våra motståndare. Luleå står som ett föredöme på de områdena. Det var också detaljer som avgjorde den här annars, i mina ögon, ganska jämna matchen, kommenterade Timrås tränare Kenta Johansson.
Timrå avslutade matchen mycket energiskt och visade i det sena skedet av drabbningen plötsligt upp en betydligt aggressivare attityd. Faktiskt skakade gästerna om det möjligen segersäkra hemmagrabbarna rejält. Efter Peter Regins reducering till 4 2 plockade Timrå ut mål-Oksa och chansade med sex utespelare i ett försök att ytterligare ruska om hemmalaget. Tyvärr misslyckades den chansningen och Jonas Nordquist kunde punktera matchen genom att stöta in 5 2 från egen zon.
Men vi får försöka peppa upp oss och ta med oss inställningen från de sista tio minuterna till måndagens möte med Brynäs. Då gäller det att vara på tårna från första nedsläpp, menade lagkaptenen Sanny Lindström.

Mer läsning

Annons