Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå föll på misstagen

/

Timrå IK åkte på sin första förlust under ordinarie tid hemma mot HV71.


Marcus Nilson avgjorde med sitt 3-1-mål när Timrå hade numerärt överläge.

Annons

HV började klart bäst i Eon Arena och tog logiskt ledningen efter 6.20 genom Daniel Fernholm. Daniel Bellissimo i Timråmålet var skymd av egna spelare och skottet satt högt i krysset.

Målet blev lite av en väckarklocka för Timrå som fick bättre fart, jobbade hårdare och började stressa HV.

I den andra perioden fortsatte Timrå att försöka stressa HV och kvitterade genom Alexander Larsson efter 25.42 i spelformen som varit lyckad under säsongsinledningen: power play.

Efter målet fick gästerna bättre fart och tryckte tillbaka Timrå som ändå stack upp då och då, men snålade med skotten.

HV hade den andra periodens bästa chans genom Johan Davidsson, men Bellissimo var följsam på friläget – och stod för flera fina parader i perioden när HV ökade trycket.

I den tredje perioden tog HV ledningen på nytt. Efter ett felpass i egen zon hittade Jason Krog en fri Per Ledin som gjorde 2-1 efter 44.03.

Det definitiva avgörandet kom när Timrå jagade en kvittering i power play. Men när Alexander Larsson och Nils Bäckström inte kom överens om vem som skulle ta pucken hann Marcus Nilson bryta och fri med Bellissimo var han hur säker som helst.

Jason Krog gjorde även 4-1 efter 14.40. Trots ett snabbt reduceringsmål av Sebastian Erixon en minut senare så var glappet för stort. Timrå noterade därmed sin första förlust under ordinarie tid i säsongens Elitserien.

Mer läsning

Annons