Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå förstår inte allvaret

/

Snart dags för Timrå att sluta spela halva matcher, va? Utspelat av Frölunda i 30 minuter, ändå så nära poäng. – Det är som vi inte fattar allvaret, suckade Magnus Nilsson efter 3-4 i Göteborg.

Annons
Förvandlingen var total.
Fredrik Wargs 1-3-kanon (29.30) tände ett lag som dittills...
...stått och sovit, muttrade tränaren Kent Johansson. Vi var ju inte ens trea på puckarna. Jag fattar inte, vi kom hit utan något att förlora, men det verkade som det var tvärtom.
Den mänskliga hjärnan är inte lätt att förstå sig på.
Och vad som hände efter att Warg slagit till lär idrottspsykologerna kunna hålla en veckolång konferens om.
Frölunda som varit fullständigt, f u l l s t ä n d i g t, överlägset i en halv match föll ihop. Pladask. Det tog stopp.
Timrå vars spelare såg ut att i skallarna redan befinna sig halvvägs till Midlanda jagade plötsligt som hungriga Warg...förlåt, vargar.
Det är som vi inte fattar allvaret förrän vi ligger under med ett par mål. Jag vet inte vad det beror på, jag vet verkligen inte, sa Nilsson och la pannan i centimeterdjupa veck.
Tagna av stundens allvar och allt snack om förlustsviten? Det trodde i alla fall Kenta Johansson.
Nej, så känns det absolut inte. Men...vi spelar som om det vore så.
Inte sista halvtimman dock.
22 sekunder in på sista perioden petade Peter Ström, den gamle Scandinaviumfavoriten, in 2-3 sedan målvakten Mikael Sandberg misslyckats att hålla Kent Mandervilles skott. Halvannan minut senare blev Fredrik Warg frispelad av Frölundas Jari Tolsa....
Sandberg kalasräddade, och räddade därmed Tolsas lördagskväll.
Kvitteringschansen med stort K kom efter 4.35 då Sanny Lindström och Anton Strålman spelade bort Frölundas försvar totalt. Strålman rundade Sandberg, skulle bara lägga in pucken ur nästan ingen vinkel då Martin Plüss kom som skjuten ur en kanon, rensade såväl puck som målbur, blev förstås utvisad men han räddade Frölundas seger med den manövern.
För efter 12.13 åkte landslagsbacken Johnny Oduya slalom genom Timrås försvar, satte 4-2 på ett sätt som Tumba nickat gillande åt, och då hjälpte det inte att Valeri Krykov petade in 3-4 när futtiga 20 sekunder återstod.
Trots allt har det bara gått sex matcher, sa Magnus Nilsson och försökte hålla sig cool efter femte raka förlusten.
Men?
Samtidigt tar de andra lagen poäng, glappet får inte bli för stort. Vi måste börja vinna nu, annars kommer snacket igång.
Om det inte redan är det.
Kenta Johansson funderade:
Vi får försöka bygga på den sista delen av matchen, ta med oss den. Men vi måste bli stabilare, spela hela matcher istället för halva.
* Vad säger du till spelarna?
Det gäller att försöka lätta upp stämningen, få dem att våga släppa loss. Jag trodde verkligen de skulle våga det i dag, men...vi behöver en seger.
Och segrar får man inte, dem tar man.

Mer läsning

Annons