Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå IK tar tillbaka tallarna

Tallarna är tillbaka. Timrå IK:s styrelse har beslutat att återuppta det nygamla klubbmärket. Men kvar blir också varumärket Timrå Red Eagles.

Annons
Vid ishockeyklubbens förra årsmötet framfördes en önskan om att ta tillbaka Timrå IK:s gamla klubbmärke med två tallar på. Under året har frågan utretts och vid klubbens senaste styrelsemöte fattades beslutet att återuppliva de gamla tallarna.
Det ena utesluter inte det andra. Artistnamnet Timrå Red Eagles blir kvar och det använder vi oss av när vi marknadsför laget, på deras matchställ och i annonser till exempel. Klubbmärket med tallarna kommer vi i stället att använda i officiella sammanhang, säger Timrås ordförande Jan Söderström.
Med officiella sammanhang menar han bland annat på brevpapper, kontrakt, protokoll, hemsidan och liknande. Dessutom ska en exlusiv kollektion med supporterprodukter att tas fram med tallarna som motiv.
Det har inte varit helt enkelt att hitta originalklubbmärket. För under årens lopp har tallarna moderniserats och ibland har Timrå IK stått på en rad och ibland på två. Originaltallarna såg väldigt misshandlade ut, men nu tror vi att vi hittat det rätta till 95 procent och där står Timrå IK på en rad, säger Söderström.

Mer läsning

Annons