Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå-talang draftad av Toronto

/

I sjunde omgången i NHL-draften stod det klart. Toronto valde Timrås backtalang och nyförvärv Anton Strålman. — Det känns verkligen kanonkul, säger Anton.

Annons
Ännu har inte Anton Strålman, 19 debuterat i elitserien. Men när NHL-draften genomfördes valde storlaget Toronto Mapleleafs Timrås IK:s nyförvärv i den sjunde omgången.
Superkul. Det känns verkligen kanonkul, säger en glad Anton Strålman.
Förra säsongen gjorde Anton Strålman succé för Skövde IK i allsvenskan. Efter en dragkamp med flera andra elitserieklubbar vann Timrå hans namnteckning.
Och backtalangen är strålande glad över att det blev just Toronto som draftade honom.
Toronto var ett av de lagen jag hoppades på. Det är en klubb med bra organisation, det är tryck runt laget och hela staden brinner för hockey, Det känns tryggt att hamna i en hockeystad.
När kan du vara redo för NHL-spel?
Svårt att säga. Nu är det Timrå som gäller de två åren jag har här, kanske ännu längre. Men jag vet ju inte hur min utveckling blir.
Jag behöver lägga på mig fysiskt, muskler och några kilo till. Sen förbättra mitt försvarsspel och närkampsspel. Nu ska jag satsa allt på att bli en av de sex backar som får spela i Timrå.
På torsdag bär det i väg på träningsläger med J-landslaget. J-VM i Vancouver i vinter hägrar. Då kan Anton få en första chans att lära känna Kanada.
Men redan nu leker hockeylivet. Inte så konstigt med elitserien och NHL som väntar. Kanske till och med en framtid med en idol som lagkamrat.
Det hade varit häftigt att få spela med Mats Sundin. Det är en av idolerna, säger Anton Strålman.
Fakta Anton Strålman
Ålder: 19. Längd: 185 cm. Vikt: 82 kg. Position: Back. Klubb: Timrå IK. Tidigare klubbar: Tibro IK, Skövde IK. Aktuell: Draftad av Toronto Mapleleafs i sjunde omgången.

Mer läsning

Annons