Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tinne Wilhelmson trea i Dortmund

Annons
Tinne Vilhelmson avslutade dressyrtävlingarna i Dortmund på bästa sätt. Med Just Mickey red hon in på en tredjeplats i Grand Prix Special.
 I dag gjorde vi inga fel, säger en glad och nöjd Tinne, det gick jättebra och Just Mickey var på topp.
I lördagens kval hade Tinne en del småfel som hon retade sig på men i söndagens klass flöt det. Grand Prix Special rids inte så ofta, det används mest i mästerskapssammanhang där det fungerar som semifinal. Därför tog nu Tinne chansen att rida Just Mickey, som gått mycket världscupkür, i "specialen".
 Det är ett roligt program att rida, de flesta ryttare tycker det, säger Tinne. Det händer mycket, det är många rörelser och de kommer snabbt.
 Det kräver att du har en häst som är stark och välbalanserad, det är ett långt program, fortsätter hon. Det gör att det också är väldigt utslagsgivande.
Tinne har haft båda sina topphästar i gång i Dortmund. Med Solos Carex blev det en sjundeplats i den runda som avslutades med Grand Prix Kür. Att Just Mickey fick gå Grand Prix Special beror både på att han som sagt gått mycket kür, men också på att Tinne trodde han skulle ha större chans både att gå vidare och att placera sig. En satsning som gick hem.

Mer läsning

Annons