Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Töfting oväntad matchvinnare i Södertälje

Det var Häcken-anfallarna Dioh Williams och Jonas Henriksson som Assyriskas försvar skulle frukta. Men fruktas den som fruktas bör. Stenhårde Stig Töfting stötte in matchens enda mål i den 90:e minuten och avgjorde lika orättvist som oväntat.

Annons
Stig Töfting skakar på huvudet så att svetten stänker.
Han har precis satt säsongens andra mål och avgjort borta mot ett svårspelat Assyriska.
 Det var ett rent turmål, helt plötsligt kom bollen och jag satte bara fram foten, sade det danska rivjärnet till TT.
 Vi gjorde en riktigt dålig match och det är enbart tur att vi lyckas vinna, fortsatte han.
Assyriskas defensiva taktik var bara minuter från att ge poäng.
Tråkigt och konservativt menar vissa, genialt säger andra.
Med Zoran Manovic som libero och med Johan Ländin och Kaspars Gorkss som punktmarkerande innerbackar har José Morais lag hittat ett sätt som förbryllar motståndarna.
I alla fall Häcken och tränaren Stefan Lundin.
 Deras sätt att spela är genialiskt regisserat av Morais. Vi har haft jätteproblem under de här två mötena med hur vi ska agera. Det här spelsättet kommer många lag att få stora bekymmer med, sade Lundin.
 Självklart är jag besviken, men samtidigt vill jag berömma mina spelare för hur vi genomför matchen. Det är aldrig roligt att förlora som vi gör, tyckte Assyriskas tränare José Morais.
Redan i den första minuten såg dock Häcken ut att gå mot ett ledningsmål.
Matchens prestation svarade anfallaren Dioh Williams för. Williams tog kallt in bollen, ryckte något steg innan han med ett mäktigt skott från 25 meter träffade ribban. Erland Hellström i Assyriskas mål kastade sig spänstigt men hade varit chanslös om skottet varit decimetern lägre.
Sedan var det roliga över för göteborgarna. Williams yrade bort sig i straffområdet och anfallskollegan Jonas Henriksson var mer synlig i matchprogrammet än på planen.
I den andra halvleken fortsatte Assyriska att lyfta långt på ensamme anfallaren Kabba Samura, som petade Andreas Haddad. Samura hade två bra distansskott som räddades av Magnus Jonsson. När han sedan sprintade förbi en felvänd Mats Hedén trodde de flesta på ett ledningsmål. Men Jonsson lyckades avvärja friläget med en benparad.
Hemmatrycket fortsatte utan att de där riktigt heta chanserna uppstod.
I slutminuterna fick Hasan Cetinkaya chansen att avgöra, men den här gången var det Erland Hellström som storspelade.
Avgörandet kom dock lika oväntat som orättvist.
Stig Töfting kom i andravåg och placerade kallt bollen förbi Hellström i den 90:e minuten.
 Det var inte ens meningen som ett skott. Allt gick så fort. Men vi säger väl att det var en välplacerad vrist, sade Töfting.
 Jag har som mål att göra tre mål den här säsongen, nu har jag bara ett kvar, flinade dansken innan han klev in i omklädningsrummet och hyllades av lagkamraterna.

Mer läsning

Annons