Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tog brons i Afrikanska spelen – kan göra comeback i proffsliga

/

Kennedy Katende tog brons i Afrikanska spelen – men missar VM.
Nu är han i stället aktuell för en comeback i proffsligan WSB.
– Då kan jag möta världsboxare och hålla mig på toppen, säger Katende.

Annons

Sundsvallsboxaren Kennedy Katende representerar nu Uganda och drömmer om OS.

I Afrikanska spelen som avslutades i helgen boxade Katende hem en bronsmedalj i 81-kilosklassen.

– I semifinalen mötte jag afrikanska mästaren som vunnit flera år i rad, en kille från Algeriet. Det var en riktigt bra match som kunde ha gått hur som helst, jag tycker att jag borde ha vunnit, säger Katende.

En bronsmedalj blev det till slut.

– Det är tydligen jättestort med Afrikanska spelen, det är som OS för Afrika. Det har skrivits och pratats mycket om att jag tog en bronsmedalj, säger Katende kort efter att han landat på Arlanda.

Framgången i Afrikanska spelen kunde ha inneburit en VM-biljett, men så blir inte fallet.

– På ett sätt är det okej, det är så svårt att nå OS genom VM ändå. Dessutom blev jag skallad i sista ronden och fick ett "cut", så jag får ändå inte boxas på ett par veckor, säger Katende.

Nu laddar han i stället om för OS-kvalet i mars – men dessförinnan kan han göra comeback i World Series of Boxing. En världsliga som påminner om proffsboxning där han tidigare har boxats för Mexico City Guerros.

– Presidenten i ligan har skrivit och vill ha tillbaka mig. Ligan är också ett OS-kval, så går det bra där kan jag kvala in via det. Annars är det OS-kvalet i Kamerun som gäller, säger Kennedy Katende.

Hur ställer du dig till att boxas i ligan igen?

– Vi ska diskutera det. Jag kan inte åka iväg och bo borta, men jag skulle kunna åka bort för matcherna. Ligan är bra på det sättet att jag får möta världsklassboxare och kan hålla mig på toppen.

Mer läsning

Annons