Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomas Jonsson slutar som Brynästränare

Det har tagit en tid, på torsdagen kom beskedet: —  Jag slutar som tränare för Brynäs. Det är av sociala skäl, säger Tomas Jonsson.

Annons
Beskedet är långtifrån oväntat, men för Jonsson själv krävdes drygt en veckas betänketid innan han kunde ringa klubben och delge sitt beslut.
 Jag lämnade beskedet till klubben i dag (torsdag), jag vill vara hemma mera i Falun, förklarar han.
 Vi skiljs som vänner och kommer att ha kontakt under resans gång, säger Jonsson och utesluter inte att det kan bli någon form av fortsättning i klubben dock inte i en tränarroll.
Jonsson, med OS- och VM-guld på meritlistan som spelare, kom till Brynäs inför förra säsongen. Men jobbet som elitserietränare blev mycket tuffare än han någonsin kunnat föreställa sig. Förlusterna radades upp och i november efter en förlust mot Mora så ifrågasatte Jonsson sig själv som tränare. Det slutade med att han tog time-out från jobbet, för Brynäs fortsatte dock bakslagen. Inför kvalserien kallades Wayne Fleming in som tränare, han lyckades rädda kvar klubben i elitserien, men vem som ska leda Brynäs nästa säsong är inte klart.
 Det kan bli klart i kväll eller i helgen men det här har första prioritet. Vi har två kandidater, Wayne Fleming är den ena kandidaten, den andra vill jag inte avslöja, säger klubbdirektören Michael Sundlöv.

Mer läsning

Annons