Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tommy Salo tog Frölunda till SM-final

Tommy Salo höll för första gången denna säsongen nollan och berövade därmed Linköping deras första SM-final i ishockey.
Salo spelade strålande matchen igenom och gjorde flera otroliga räddningar.
Frölunda vann med 2– 0 och segermålet kom i tom bur efter 19.02 i sista perioden.

Annons
Det blev en trevande inledning av matchen där lagen åkte och avvaktade varandras misstag. Passningsspelet fungerade inte riktigt, speciellt inte för Linköping. Frölunda kom heller inte upp i den fart man senaste hade uppe Linköping.
Frölunda fick tre chanser att spela med en man mer på isen, men lyckades bara kom till ett skott på mål. Det var Martin Plüss som sköt i stolpen.
Såväl Tommy Salo som Fredrik Norrena visade att det skulle bli svårt att göra mål på dem. De spelade mycket stabilt och var egentligen aldrig riktigt hotade.
I den andra perioden inledning fick Frölunda mer fart i sin skridskoåkning och i passningsspelet. Framförallt var det kedjan med Peter Högardh, Marin Plüss och Jason Krog som fick ordning på sitt spel och pressade tillbaka Linköping i deras egen zon.

Plus för Plüss
Det var också Martin Plüss som gjorde matchens första mål framspelad av såväl Högardh som Krog. Då visade matchuret på 6.06.
Frölundas press fortsatte och Linköping tvingades till kontringsspel. Johan Andersson kom också helt ensam mot Frölundas mål, men då gjorde Tommy Salo en jätteräddning.
Mot slutet av andra perioden fick Linköping längre anfall i Frölundas zon och skapade en del bra mållägen. Men det ville sig inte. Inte ens med öppet mål lyckades man utan sköt högt över.
Tommy Salo hade också publiken på sin sida som ropade hans namn i långa perioder och ville att han skulle såväl vinka som hoppa. Han gjorde heller ingen besviken med sitt spel.

Salo spikade igen
Den tredje perioden inleddes med ett mycket chansartat spel från båda lagen sida. Linköping jagade kvittering medan Frölunda ville hålla tätt bakåt. Några häftigare målchanser skapades inte.
Tommy Salo fortsatte att storspela. När Tom Koivisto satt utvisad svarade han för ett par otroliga räddningar på skott där de flesta på läktarna var beredda att notera en kvittering för Linköping.
Linköping slarvade också bort sina chanser att komma ikapp genom att ta några onödiga utvisningar.
Frölunda som var rejält uträknade för ett par matcher sedan lyckades vända semifinalserien. Man vände underläge 1 3 i matcher till 4 3 och tog sig åter till final.

Mer läsning

Annons