Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tonvis med sirap Kanadas tack till Norge

Annons
Den norske skidchefen Björnar Håkonsmoen gav kanadensiskan Sara Renner en ny stav då bröt sin stav i en uppförsbacke på sista varvet i sprintstafetten i OS. Med den nya staven kunde Renner staka mot silvret tillsammans med Beckie Scott.
Nu har Kanadas tack till Norge och Håkonsmoen anlänt till Oslo 7 400 lådor med nationalvaran lönnsirap. Totalvikt: 5,2 ton.
 Jag gillar lönnsirap, men bara i små mängder. Jag behåller nog bara ett par lådor själv, sade Håkonsmoen då han fick ta emot tackgåvan på Kanadas ambassad i Oslo på onsdagen.
 Jag skulle ha gjort samma sak igen. Det händer ofta att vi hjälper andra nationer så här. Men i OS får det mer internationell uppmärksamhet. Saken hade fått mer uppmärksamhet i Norge om jag inte hade gett Sara Renner den där staven.
Till saken hör att Håkonsmoen hjälp till kanadensisk medalj kanske innebar att Norge blev utan. Norskorna kom fyra i sprintstafetten som vanns av svenskorna Lina Andersson och Anna Dahlberg.
Sirapsidén kom från några kanadensare som uppmanade folk över hela landet att skänka lönnsirap till Håkonsmoen som ett tack för OS-hjälpen.

Mer läsning

Annons