Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Topptrion ryckte i kvalserien

Sex av tio matcher är spelade. Och hälften av lagen avsågade?
Efter segrar för Skellefteå, Södertälje och Malmö är det just de lagen som förmodligen gör upp om de två elitserieplatserna.

Annons
I 35 minuter var det omöjligt. Hemmasonen Johan Backlund agerade förrädare i Leksandsmålet och Skellefteås massiva spelövertag gav ingen utdelning.
Så långt ledde Leksand med 1 0 efter att Jens Bergenström rakat in en retur i matchupptakten.
 Vi får inte tappa tålamodet, sade Skellefteås målvakt Andreas Hadelöv till Sport-Expressen efter den resultatlösa utskåpningen i första perioden.
Mest tålamod hade tjecken Daniel Branda. Han satte 1 1 i numerärt överläge 15.37 in i andra perioden, läckert framspelad av Brett Harkins. Branda utnyttjade sedan övertaget på Johan Backlund till 2 0 bara en och en halv minut senare.
Leksand såg ut som ett slaget lag.
 Vi är alldeles för dåliga. Måste höja oss ett par snäpp för att vända det här, sade bortalagets Niklas Persson inför tredje perioden.
De planerna grusades tre och en halv minut före slutet när Brett Harkins slog in avgörande 3 1 från dålig vinkel.
Daniel Branda fullbordade sedan sitt hattrick med 4 1 i tom kasse.
 1 1-målet gav oss mycket energi. Sedan spelade vi riktigt bra. Hoppas det fortsätter så. Allt handlar om tydliga roller där ute på isen, sade tränaren Tommy Samuelsson. Malmö var starkast i Skånederbyt mot Rögle. Bortalaget dominerade matchen i Ängelholm och gick tidigt ifrån till en 2 0-ledning.
Trots att Rögle reducerade bara sekunder före första periodvilan fortsatte Malmö lugnt och metodiskt. En minut in i den andra perioden satte Kim Staal upp pucken i nättaket bakom Jere Myllyniemi och avgjorde matchen. Mikael Wahlberg och Juha Riihijärvi spädde på till slutresultatet 5 1 i sista tredjedelen.
 Det känns härligt. Vi har allt i egna händer. Nu ska vi göra första målet i nästa match. Längre än så tänker vi inte, sade Riihijärvi till SVT 24.
I Karlskoga gjorde Södertälje segermålet 3 2 en sekund före full tid. Stor matchhjälte var Anze Kopitar som även gjorde 1 0 i den första perioden.
Segern var den fjärde raka för Södertälje och nye tränaren Leif Strömberg.
Skellefteå leder kvalserien på 15 poäng, två poäng före Södertälje och tre före Malmö. Malmö har sex poäng till godo på Rögle och Leksand. Bofors sladdar med sina två poäng.

Mer läsning

Annons