Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toresson ute efter hämnd...

Ulf Weinstocks Arboga är stor favorit i kvällens kvalfight i Ånäshallen mot Kovland Hockey. Men kanske kan en hämndlysten Peter Toresson få sina mannar att göra det omöjliga?

Annons
Weinstock ska få sota för att han gav mig för lite istid i Timrå IK, menar \"Tore\" med ett lurigt leende på läpparna.
Annars verkar Kovland stå inför ett närmast omöjligt uppdrag. Att möta kvalseriefavoriten Arboga (?) utan både Markus Sjöberg (fjällresa med familjen) och Jörgen Eriksson (utbildning med jobbet) är onekligen ingen lek.
Klart att vi blir försvagade, men samtidigt har vi gjort bra matcher tidigare även utan Sjöberg, påpekar Toresson, som i slutet av 80-talet hade en viss Ulf Weinstock som tränare i Timrå IK.
På den tiden tampades Toresson om målvaktsplatsen med Stefan Sohlin. Lagom till fusionen 199091 fick sedan Peter finna sig i att bli degraderad till Tunadal.
Uffe var en bra människa, förutom då att jag fick för lite speltid. Weinstock själv skrattar gott då Toresson kommer på tal.
En riktig spelevink som nog inte förstod hur bra han egentligen var. Med lite mer träning där så...
Weinstock erkänner att Kovland är det lag i kvalserien mot allsvenskan som han kan allra minst om.
Men jag såg faktiskt någon pojklagsmatch på uterinken i Kovland under min tid i Timrå. Jag känner också förvånansvärt många i och kring klubben. Weine Sjöberg spelade redan då jag var A-lagstränare i TIK/Sundsvall-Timrå Hockey och Markus hade jag på hockeygymnasiet.
Jörgen Eriksson har jag inte haft själv, men faktiskt försökt att värva flera gånger om. Nu senast till Arboga inför den här vintern. Vidare spelar Rolf Norrboms son i laget och så har vi ju den där Toresson.
Arboga inledde kvalserien redan i onsdags med oavgjort hemma mot Örebro (55).
Vi låg under med 03 efter första perioden och det var en stor besvikelse att inte fler var på topp när det handlade om säsongens hittills viktigaste match.
Men mycket tack vare kedjan med forne Sundsvallsspelaren Conny Strömberg, Alexander Semjonov och Grigorijs Pantelejevs blev det ändå en pinne efter en mållös sudden.
Weinstock tror inte att hans mannar kommer att underskatta Kovland.
Nej, ett lag som vinner en serie är värd all respekt. Vi måste gå in med full fokus och kraft.
Frågan är dock om det räcker mot en Kovlandscoach som är ute efter hämnd?

Mer läsning

Annons