Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Träffen:Härlig handbollsresa till Danmark

NORDANSTIG (ST) Handbollen blomstrar i norra Hälsingland, där ungdomsverksamheten i Gnarp utvecklas hela tiden. Och där ett utvecklande samarbete med den stora grannen i norr, Sundsvall, uppfattas positivt av de flesta inblandade. I mitten på februari reste två pojk- och ett flicklag på en resa till det stora handbollslandet Danmark och här skriver Kenneth Neijnes ett litet resebrev om äventyret i sydväst.

Annons
Efter att vi fått resebidrag på 30.000 kronor från vänortsfonden och ett stort ideellt arbete nedlagts av de 40 ungdomarna (2 B-pojk och 1 B-flicklag) som medföljde för att insamla pengar kunde så resan med Ljungs bussar påbörjas.
På torsdagskvällen den 10 februari klockan 18.00 avgick bussen från Gnarps skola.
Efter att ha åkt konstant till 07.00 på morgonen var vi så i Danmark, ett snabbt besök hos Hafsfruen i Köpenhamn hanns med innan vi åter satt i bussen för att bli mycket väl mottagna i Holeby av kommunledningen.
Vi fick en förevisning om kommunen och hur mycket turistnäringen betyder för Holeby. Vi spelade tre handbollsmatcher med en glädjande vinst för tjejlaget.
Ett besök på en 11 km lång sandstrand hanns också med innan dagen var slut.
Login intogs på Lalandia, som är ett stort äventyrsbad med tillhörande restauranger, bowlingbanor och varuhus.
Under lördagen spelades nya matcher mot närliggande Nykoping, dock utan idrottsliga framgångar.
Söndagen började osäkert i och med att Öresundsbron varit avstängd under natten på grund av stormen som dragit fram med snö och hårt väder över södra Skandinavien. Väl över bron stannade vi i skånska Lund för spel mot klassiska Lugi, flickorna fick en riktig handbollslektion och pojkarna gjorde en heroiskt bra match och föll med uddamålet.
Något försenade stävade vi mot norr och fick med anledning av ett tilltagande snöoväder finna oss i att inte vara i Gnarp förrän på måndagsmorgonen 03.30.
Det var nästan overkligt att se ett 20-tal bilar vänta på oss mitt i natten...
Sammantaget så är jag imponerad av våra ungdomar, som tagit ett stort ansvar och genomfört resan utan otrevliga intermezzon.
Tack till er alla som gjorde resan möjlig.
Hälsningar


Mer läsning

Annons