Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Båth fick tröstpriset

/
  • Johan Untersteiner gjorde allt rätt i Svenskt Travkriterium och fick jubla ihop med sin pappa Peter.

Det blev ingen storvinst på två miljoner för Svante Båth under Svenskt Travkriterium.
Den tog i stället Stall Untersteiner med Je T'aime Express.
Båth fick trösta sig med att hans T.Rex Sisu tog hem Kriteriet Consolation och 100 000 kronor.

Annons

Al Dente var storfavorit att vinna Svenskt Travkriterium. Men det blev ingen 13:e raka seger. Kullens kung gick inte att känna igen alls (sjuk?) och trots att kusken Örjan Kihlström fick bestämma tempot i ledningen så sjönk Al Dente som ett sänke genom fältet sista 100 metrarna och slutade tia i mål.

Je T'aime Express hade sämsta startspåret av alla. Men från spår tolv lyckades Johan Untersteiner hitta fjärdepar utvändigt.

– Jag var chockerad att jag hamnade så bra till, sa Johan Untersteiner.

På sista bortre långsidan valde Johan Untersteiner att stöta. Björn Goop som satt hacket framför med Buddha valde att svara och därmed fick Je T'aime Express en perfekt rygg att följa som tvåa i tredjespår.

Johan Untersteiner kunde vänta med egen attack tills in på upploppet och Je T'aime Express såg lysande ut när hon avgjorde på spänstiga ben.

– Jag hade allt att köra med in på upploppet. Det var en härlig känsla när jag vek ut. Jag kände direkt att vi går bara förbi dem, sa Johan Untersteiner.

Bakom Je T'aime Express knep Buddha andrapriset värt en miljon kronor tillsammans med Björn Goop. Trea och en halv miljon kronor rikare blev From Dust To Dawn, körd av Johnny Takter och tränad av Lars I Nilsson. Svante Båths Conlight Ås slutade femma och hans häst Global Revolver blev oplacerade.

Svante Båths T.Rex Sisu tog hem tröstpriset Kriteriet Consolation (V75-2). Hästen såg förbättrad ut och avgjorde lätt över upploppet i händerna på Johan Untersteiner.

– Jag trodde absolut ingenting på förhand och sa till ägarna vi måste "gambla", så vi ryckte allt på honom och det gav effekt i dag, säger tränaren Svante Båth.

I Svenskt Trav-Oaks (V75-3) kom Bergsåkers Markus Pihlströms OP's First Girl trea och tog hem en prischeck på 350 000 kronor, sämre gick det för Per Linderoths Oklahoma Broline som kroknade på upploppet och slutade oplacerad.

Mer läsning

Annons