Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Båths bästa vecka

/

Annons

En fin travhelg är till ända på Bergsåker. Det var många sevärda bataljer under helgen och den största segerfesten ordnade Quid Pro Quo efter ett snyggt taktiskt upplägg av Erik Adielsson och en rykande avslutning, som ställde motståndarna schack och matt i Sundsvall Open Trot. Svante Båth som tränar hästen hade för övrigt kanske sin bästa vecka i travlivet. Fyra av hans hästar är inkvalade till Derbyt och även ett sto fick han med i flickornas Derbyuppgörelse. Dessutom har Robert Bergh en häst med i Derbyt för öppen klass så fem av tolv startande i fyraåringarnas största uppgörelse för året är tränade på Bergsåker, starka papper.

Stark var även Mimmi Af Djupmyra, tyvärr räckte hennes fina spurt inte mer än till andrapriset, men insatsen var ännu ett fall framåt för henne. Törs nästan lova att hon vinner lopp ganska snart. Hon startar på Bollnästravet nästa vecka.

Innan dess ska jag vara i Umeå och försöka att kvala in några hästar till Breeder´s Crowns semifinaler. Ima Tornado är i fin form och kan vara med bland de främre, vinna blir antagligen svårt. Dupont har bakspår men är i fin författning och är en vassare chans om det löser sig med positionerna. Tyvärr kunde jag inte köra Leonas Santo i Umeå då jag lovat den tidigare nämnde. Denne är kanske en av mina svåraste motståndare. Mina övriga körningar borde kunna tjäna en slant, men de möter mycket tufft motstånd.

Tufft är det även för Kramer Ås som jag ska köra i Norge på söndag. Hästen startar i Kriteriet på Bjerke och har möjlighet att tjäna fina pengar, han är dock knappast vinstaktuell. Ändå alltid extra roligt att tävla i grannlandet och att få träffa norska kollegor. Det körs både Kriteriet och Derbyt denna söndag för båda raserna.

Vinstaktuell trodde jag att mitt senaste V75-system skulle vara, tyvärr tröttnade Pat Poker Zenz den sista biten så sex rätt kunde åter räknas in på förslag. Ni som tittade på "Travsurr" som sändes live på nätet innan tävlingarna kunde höra mig vrida på systemet och gardera i det loppet och i stället spika Bret Boko, denne fick vi väldigt goda intentioner om av Jorma Kontio. Poker Kronos var så bra som jag trodde och SM-vinnande Månprinsen A.M. var åter förkrossande överlägsen. Raz Mackenzie infriade som dragförslag vid vattentät seger efter att Roger Nilsson kört en aning avvaktande.

Daniel Wäjersten tillhör våra stora påläggskalvar i sporten. Han hade dock inte tur med bedömningarna i starterna av lopp-3 under lördagen och fick snöpligt åka ut bakvägen inför 15 500 åskådare. Daniel förtjänade kanske ett bättre öde och det var dessutom andra kuskar i loppet som ansåg det hårt dömt med två illa ledd volt på honom. Faktum är att det till och med var en kusk som ansåg att han själv skulle blivit belastad för en av dessa omstarter. Sorry för Daniel, han var mycket nedstämd men jag har feelingen att han får sista ordet, hans framtida karriär får antagligen större genomslag än de som bedömer honom.

För övrigt så har den utbildningsansvarige på Svensk Travsport tagit sin "Mats ur skolan" – det har varit en aning turbulent i sommar och mina tolv år på Svensk Travsport får anses som tillräckligt, löd det: så sant sa Bull.

Mina kommande starter:

Umeå, Torsdag

Lopp 2, DRAGON POWERFLY: Är ett platsbud, framåt form senast.

Lopp 5, IMA TORNADO: Är bra men motståndet är respektingivande.

Lopp 7, DUPONT: Har trots bakspåret en möjlighet till framskjuten placering.

Lopp 8, CASH'EM ONLINE: Överraskade positivt senast, mycket hårdare motstånd nu.

Lopp 11, BE MY CASANOVA (NO): Smyger med för slant.

Mer läsning

Annons