Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergh hoppar av egna avskedsloppet

/
  • Robert Bergh har valt att inte gå vidare med projektet om en internationell kuskmatch på Bergsåker.

Det blir ingen sista strid för Robert Bergh på Bergsåker under Open Trot-helgen i slutet av augusti. Stjärnan väljer nu att hoppa av projektet om en kuskmatch som skulle bli en hyllning innan flytten går söderut.

Annons

Även om det har gått trögt med den nya anläggningen i Marks kommun i Västra Götaland ska Robert Bergh flytta sin verksamhet från Bergsåker under sommaren eller tidigt på hösten.

Som ett slags avsked till publiken på Bergsåkerstravet var det tänkt att han tillsammans med elva internationella stjärnkuskar skulle göra upp i Berghs sista strid, som kuskmatchen kom att kallas. Loppet skulle gå under Sundsvall Open Trot-helgen 28-29 augusti, och Bergh var själv med och tog fram heta namn till stjärnloppet.

Men på tisdagen kom nyheten att loppet inte blir av då Robert Bergh valt att dra sig ur projektet.

– Inget har varit klart, och det har vi heller aldrig sagt att det ska bli. Vi har jobbat för det här under en tid, men nu blir det inte av. Konstigare än så är det inte. Jag har själv inte varit i kontakt med honom så jag vet inte exakt vad som ligger bakom, säger Bergsåkers travbanechef Jens Berglund.

Han menar dock att loppet inte enbart varit tänkt som ett rent avsked eller hyllning till Bergh.

– Det är ett projekt som bytt namn allt eftersom och till sist stannade det vid Berghs sista strid. Men en kuskmatch är ju trevligt oavsett, säger Jens Berglund.

Kan det bli aktuellt med någon annan form av hyllning innan Bergh flyttar?

– När han väl slutar kommer han självklart att avtackas på något sätt. Det är en stor profil som lämnar oss. Det lär bli fram i höst någon gång.

ST-sporten har försökt nå Robert Bergh för en kommentar.

Mer läsning

Annons