Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergh om Derbyt och flyttplanerna

/

Spekulationerna kring en eventuell flytt för Robert Bergh fortsätter och under torsdagen kom uppgifter om att han var på väg till en gård i Kungsbacka.
Nu berättar Bergh om funderingarna kring framtiden – och chanserna i Derbyt på söndag.
– Vi åker dit för att vinna, säger Bergsåkerstränaren.

Annons

Robert Berghs vara eller icke vare på Bergsåker fortsätter att diskuteras flitigt. Bergh har tidigare berättat om sina tankar på att eventuellt flytta och under gårdagen kom uppgifter om att han var nära en flytt till en gård i närheten av Åbytravet.

Något som Bergh dementerar för Sporten.

– Den gården har inte varit aktuell på länge. Det är samma läge som det varit i några månader och det finns två gårdar som är mer aktuella om jag ska flytta, säger han.

Bergh väljer fortfarande mellan att bygga ut gården hemma i Berg eller att flytta. På hemmaplan har han haft problem med att kunna bygga ut då han inte fått tag i den mark som krävts.

– Jag måste ha en större gård här hemma än vad jag har i dag om jag ska vara kvar, men det finns en del positiva signaler. Och ska jag flytta handlar det om att få till en lika bra gård som jag har här hemma, säger han.

Samtidigt som Bergh funderar över framtiden jagar han nya segrar. I dagarna har han varit Frankrike och investerat på en unghästaktion. Bergh köpte hingstarna Dingue de Loisir för 80 000 euro, Duellum Queshot för 20 000 euro samt Drake Josselyn för 12 000 euro.

– Det var jättelyckat, säger Bergh själv.

På söndag har Bergsåkerstränaren Bandit Hornline, från startspår 5, med i Svenskt Travderby som avgörs på Jägersro. Berghs häst är en av dem som tar hem en dubbel prissumma, totalt fyra miljoner, vid vinst i loppet. Detta genom Premiechansningen, som innebär att man avstår premieloppspengar och i gengäld får chansen att tjäna dubbla prispengarna i de stora årgångsloppen.

– Jag hoppas han ska kunna göra ett av sina bästa lopp. Läget är bra och vi åker dit för att vinna, sedan får vi se. Han har sett spänstig och lite rappare ut, säger Bergh som håller Ivar Sånna som favorit i loppet.

Mer läsning

Annons