Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergsåkerslärling kör EM i Moskva

/
  • Daniel Wäjerstens 31 segrar gav honom en biljett till lärlings-EM.

25-årige Daniel Wäjersten blir Sveriges representant i lärlings-EM.
– Det är förstås en väldigt stor grej för mig, säger Daniel som till vardags jobbar som lärling hos Svante Båth på Bergsåker.

Annons

Den lärling, under 25 år, som vann flest totalisatorlopp 2014 skulle hyllas med en biljett till lärlings-EM 2015. Det blev en hård kamp som till slut Daniel Wäjersten vann med 31 segar, tätt före tvåan Oskar Kylin-Blom som skrapade ihop 30.

23-26 oktober avgörs lärlings-EM i Moskva.

– Det var snack om Malta först, men sedan ändrades det till Moskva. Jag har ju väldigt travintresserad, men när det gäller rysk travsport så har jag ingen koll, säger Daniel Wäjersten och skrattar.

Hur tävlingen går till är han inte heller riktigt klar över.

– Det kommer väl lite information framöver, men det är i alla fall två tävlingsdagar och man blir lottad på hästar. Man behöver förstås en gnutta tur medhästar och spår, säger Wäjersten.

Han har gått på travskolan Wången, som också sponsrar hans dräkt, och har jobbat hos pappa Ulf på Östersundstravet samt Henrik Larsson och Christina Medin.

Men sedan november 2011 har det varit jobb på Bergsåker hos Svante Båth. Det är aldrig några oklarheter och blir det några bekymmer så är han alltid tillgänglig. Dessutom har jag haft tur som fått köra många fina hästar, säger Daniel som kört in en knapp miljon i år.

Chefen Svante Båth har bara gott att säga om sin förstelärling.

– Daniel är otroligt intresserad av sporten och har en fallenhet för att köra häst. Han är ju otroligt duktig redan nu att köra lopp och kommer förstås att utvecklas och bli ännu mer framöver. Nu ska vi ta en diskussion om han ska få ledigt för att få åka till Moskva och köra EM, skrattar Svante Båth.

Mer läsning

Annons