Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergsåkerstränarens hästar outsiders i Stochampionatet

/

För två år sedan tog han en skrällseger och totalt har han kvalat i fem egentränade hästar till Stochampionatet under de senaste fyra åren.
När tävlingarna avgörs på söndag är Bergsåkerstränaren Per Linderoths två hästar outsiders bakom storfavoriten Some Summit.
– Jag hoppas och tror att de kan vara med och tjäna lite pengar, säger Linderoth.

Annons

För två år sedan stod Per Linderoth och hans Blended Scotch för en stor sensation när de vann loppet – något som gav 43 gånger pengarna. På söndag står en miljon kronor på spel när årets tävlingar avgörs på Axevalla. Till det har Linderoth kvalat in både Maya Gold och Olympia Gold. Av dem rankas Maya Gold – som kommer köras av Ulf Ohlsson – som andrahandsfavorit bakom Some Summit.

– För det första tillhör Ulf kategorin Sveriges bästa kuskar. Jag tror att han kan få Maya Gold att öppna bättre från start, det var så jag resonerade när jag valde, säger Linderoth.

Du kommer själv att köra Olympia Gold. Vad har du för förväntningar på söndagens lopp?

– Jag hoppas att det inte blir något strul i loppet. Förhoppningen är att de ska kunna tävla på topp. Det är några dagar mellan försöken och tävlingen. Jag hoppas att de har tålt långresorna och det långa loppet. Det är svårt att spekulera i men allt verkar bra.

För Linderoth har det här året varit minst sagt lyckat totalt sett. Bergsåkerstränaren har redan kört i närmare tre miljoner kronor och vid nästa seger tangerar han fjolårets totala resultat på 54 segrar, något som han själv tar med ro.

– Förhoppningsvis har jag lärt mig något under de åren som jag hållit på. Man jobbar hela tiden efter att utveckla prestationen. Sedan har jag kunnat förbättra materialet och fått bättre hästar att jobba med.

Mer läsning

Annons