Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är den kalla kampen jag minns

Annons

Det blev inte den där norska fartfesten som jag hade förutspått. Örjan Kihlström lurade alla med Magic Tonight.

Spetssegern i försöket följdes upp av en repris i finalen och det är bara att lyfta påvhatten för tränare Roger Walmann som hela tiden trott på sin häst som elitloppssegrare när många andra har tvivlat.

Att Roger Walmann kommer från Norge är väl det närmaste jag kom när jag trodde på norsk segeryra.

Man ska aldrig ta ifrån någon en seger, men det fanns två andra hästar som var heroiska i loppet. Mosaique Face i dödens och framför allt Nuncio ska också ses som vinnare.

Jennifer Tillman med Royal Fighter vann sitt försök och satt fast med krafter kvar i finalen. Hade Tillman lyckats få fritt och vunnit finalen så tror jag att det hade kokat på Solvalla.

Nu blev det inte samma drag och det är bara att konstatera att Magic Tonight ännu inte blivit någon större publikfavorit.

Jag har sett massor av elitlopp. Vissa kommer jag ihåg som om de kördes i går. Andra har jag bara svaga minnen ifrån.

Den här elitloppsfinalen är en av de sistnämnda.

Den här elitloppssöndagen är det kallblodens Elitkamp som jag minns bäst. Jag har tjusats av Lannem Silje sedan jag såg henne i kallblodsderbyts försök. Jag blev ännu mer förtjust när jag besökte henne i kohagen hemma i Dovre.

Det här är ett unikum och sagan är så häftig med ägaren Ola M Skrugstad som var nära personlig konkurs då Lannem Silje började visa sina talanger på travbanorna.

Nu har Ola kunnat köpa både traktor och mjölkmaskin och han har inte behöva lämna sin gård som han hotades med.

Men tvåan Månprinsen A.M. visade att Lannem Silje inte kommer att få några enkla segrar framöver. Det är många klassiska dueller mellan dessa två som vi kommer att få se de närmaste åren.

Nu packar vi ihop elitloppsfesten på Solvalla och laddar för en ny travfest. Till helgen drar elitserien i trav vidare till Östersundstravet.

Den jämtländska banan har fått ihop ett riktigt fint startfält trots att loppet går så nära storhelgen på Solvalla.

Adrian Kolgjini berättade att han tänker försvara fjolårssegern. Då styrde han Mosaique Face till seger. Den här gången sätter han sig upp bakom El Mago Pellini.

Men att gissa utgången vågar jag mig inte på. Men det blir i alla fall inte en norsk fartfest i Jämtland.

Mer läsning

Annons