Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dumstrut på

Annons

Marcus Schön må ha varit med om otrevliga händelser men att driva sin häst som han gjorde vid vinsten på Romme sistlidna söndag borde ha renderat i en diskvalifikation. Tyvärr finns inte utrymme för det i reglementet ännu men det är kanske en tidsfråga innan så sker om vi får se ytterligare sådana olämpliga slag med körspö på hästarna i loppen. 10-12 rapp med piskan de sista 150 meterna är väl magstarkt. 14 dagars avstängning var billigt anser jag. En lärling som "alla tycker synd om" (han blev illa sparkad efter lopp för en tid sedan) som inte visade det minsta ödmjukhet för sin häst är inte vad vi behöver i tv-rutan. "Jag körde så snällt som jag kunde" lät det i intervjun: då vill inte jag se när det hettar till för honom!

Hettade till gjorde det tydligen bland tipsters och andra förståsigpåare förra lördagen i tv-rutan. Faktum är att Quick On The Drew var tippad etta och även singelstreckad i flera branschorgan trots att hästen aldrig gått felfritt ifrån öppna spår i voltstart. På nio starter över den aktuella distansen hade hästen dessutom endast hemfört en (1) seger så jag förstår inte varför hon överhuvudtaget spelades till favorit. Hästen har visat hetsiga tendenser hela tävlingskarriären och hon var knappast "tokigare" än vanligt den här gången. Dumstrut på, någon tipster? Nä, jag kunde inte tro det...

Som lök på laxen: ägaren och tränaren Pihlström fick även avbryta sin uppvärmning av hästen då det skulle köras ett jippolopp för "klubben för inbördes beundran" under den bästa värmningstiden för de som skulle starta i de tidiga V75-loppen, dumstrut arrangör, någon? Trodde inte det heller...undrar hur mycket stålar de tjänade på det meningslösa ponnyloppet?

Dumstruten kanske även jag får prova in. Mitt systemförslag var inte till belåtenhet förra helgen och mina spikar var rena katastrofen. Jag gör därmed en riktig "politikerpudel", bättring kräves, förhoppningsvis redan på lördag till Åbys V75-tävlingar.

Bättring gjorde jag däremot i Östersund senaste fredagen. Mina sju uppsittningar renderade i fem segrar och därmed en tangering av min kuskprestation ifrån Solänget 1997. Exciter blev favorit sedan jag haussat upp honom innan tävlingarna, de övriga var mindre betrodda. Den absolut roligaste segern togs med Gaardens Viktor i Uppfödningslöpningen för kallblod. Att vi skulle besegra den stora favoriten var inte ställt som prio-1 men intentionerna och det taktiska upplägget fanns där. Detta lyckades perfekt och Jomar Blekkan stressades till att köra för hårt med sin häst för att ta upp mitt försprång. Cirka 40 gratulations-sms att svara på var en trevlig uppgift efter tävlingarna. Hoppas att samtliga fick svar.

Mina kommande starter:

Umåker, Fredag

Lopp 1, KLOCKSVE CLAYTON: Brukar ta med sig en slant hem.

Lopp 4, SUNTORY ROYAL: Löper ojämnt, ofta dåliga lägen, duktig när allt fungerar.

Lopp 8, JOINT OAK (FI): Bör tjäna pengar.

Lopp 9, FELLINI SEC (IT): Är glad för en peng.

Lopp 10, ELEGANT TWIK: Samma här.

Mer läsning

Annons