Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eklöfs drag levererade i silver

/

Björn Goop var på väg mot sin tredje V75-seger.
Då kom Johnny Takter och Aristocat Boko – ett ekipage som vår spelexpert Bosse Eklöf lyfte fram i vår livesändning tidigare under dagen

Annons

Silverdivisionen blev rafflande. Ulf Ohlsson och Ready fot More såg ut som en segeraspirant efter att man fått ledningen efter 500 meter. Men när hästarna gick ut på sista varvet kom en oförmodad galopp, till synes helt utan anledning.

Robert Bergh tog över bakom Montdore och kanske hade Bergsåkers stjärntränare fått upp hoppet om dagens första V75-vinst då fältet kom in på upploppet.

Men liksom i V75-5 blev han snuvad på segern. Först kopplade Björn Goop grepp med Screen Height, och sedan kom Takter och Aristocat Boko och det var spel mot ett mål.

– Han kändes bra hela vägen. På papperet kanske han var lite överraskande som segrare. Men det blev tempo och han fick ett bra lopp. Det är jämnt mellan hästarna på den här nivån, men han hade krafter kvar när vi gick in i mål, säger Johnny Takter.

För de spelare som tog rygg på vår spel-och travexpert Bosse Eklöf under vår tidigare livesändning från stallbacken var det kanske inte lika överraskande.

Han lyfte fram Aristocat som en högst trolig vinnare – och fick rätt.

Mer läsning

Annons