Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elitloppet för Digital Ink?

Annons

Det blev som förväntat mycket fina tävlingar på Solvalla i lördags. Visserligen så galopperade två av mina tre spikförslag och även mitt drag hänföll sig till samma synd. Digital Ink däremot, var i en strålande författning och nu börjar det lukta Elitloppet för honom. Hoppas att hästen inte slits av tävlandet under vintern.

Kolgjini j:r körde kyligare än vanligtvis i spåren och tog en snygg seger med Quick Fix. Nadal Broline och Västerboonthenews ser ut att gå långt och även de övriga vinnarhästarna gjorde övertygande insatser. Bolt Bokos tränare Erik Lindegren, som vann i V75-avslutningen, hade även kusk och tränarsegrar på kontot under torsdag och fredag till sitt lilla stall, ett snyggt facit. Nämnas bör även Erik Adielssons styrning med Oliver Kronos. Inledningen blev blytung men den gode Erik lyckades ändå ge hästen den pust och vilsamma löpning som krävdes för att snyggt spurta hem loppet.

Omnämnande förtjänar även Timo Nyman efter att ha lyckats hitta ut framför (en sovande) konkurrent 1200 meter från mål, sedan sätta in attacken inför den sista svängen och överlägset hemföra V75-mästartiteln för lärlingar med Windy Ways. Kusken som släppte ut Timo inkom tvåa, ingen kommentar ifrån någon eminent person i rutan dock, hon jobbar visst för någon prominent tränare. Mina fyra rätt i omgången förtjänar inte att omnämnas.

Många som hyllades i lördags under travgalan i Stockholm. Bergh var störst av tränarna, Poochai av de fyraåriga, ytterst välförtjänt. Båda ifrån Bergsåker, glädjande. Kanske den som mest förtjänade sin titel (som bästa kusk), Björn Goop, visade åter under söndagen att han är en otroligt bra kusk. Timoko såg ovillig ut under stor del av det sista varvet men när mållinjen passerades var ekipaget först i Prix De´France. Erik, Örjan, Björn Ulf, Jorma och många fler, jag anser att vi har fantastiska kuskar i vårt land.

Mina eskapader på travbanan under måndagen i Östersund gav inte några större framgångar. På Leangen däremot senare på kvällen körde jag två skolhästar åt Wången. De avslutade jättebra med två tredjeplatser som följd och vi var mycket nöjda under hemresan.

Bollnäs ska bevistas på fredagskvällen om allt går enligt plan. Mimi Af Djupmyra och Love Lini är mina uppsittningar där.

Mina kommande starter:

Bollnäs, Fredag:

Lopp 4, 10 Mimi Af Djupmyra: Hon ska ha smyglöpningar och får använda sin speed upploppet.

Lopp 7, 1 Love Lini: Perfekt läge. Är lite svårbedömd men normalt travsäker och har hög kapacitet.

Mer läsning

Annons