Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gjutna spikförslag

Annons

Bergsåker dubblerar den här veckan och undertecknad deltar tyvärr inte alls. Detta beroende på mitt engagemang med Wångens travskoleelever. Våra elever ska delta i Sweden Horseshow på Friends Arena och uppträda med en travkadrilj som de även har tjusat publiken med några år tidigare. Det ska bli intressant att få vara med om arrangemanget. Vi reser ned onsdagens morgon och återtåget sker på måndag. Kadriljen körs på fredag, lördag (två gånger) samt på söndagen. Eleverna har två träningar på sig i arenan för att sätta de sista förberedelserna och träningarna på hemmaplan ser hittills lovande ut. Ungdomarna går verkligen in för detta och ger allt, liksom hästarna, det krävs stor precision av samtliga deltagare.

Min egen precision den senaste veckan kan diskuteras, både på travbanan och med speltipsen. Nu släpper jag detta dilemma och ser framåt, jag har tre tävlingsdagar att redovisa tipsförslag till.

Bäst på Bjerke i lördags var enligt min mening Björn Goop. Utan honom hade antagligen varken Underpaid Hanover eller Tumbled Dust kunnat avgå med segern. Mina spikförslag var inte så bra som förväntat utan de gjorde bort sig på skilda sätt.

Jägersro arrangerar V75 på lördag och det är hög klass på loppen. Detta faktum medför ofta svårigheter men det är några högklassiga travare som visar upp sig, så spikförslagen känns ändå som gjutna. Dessutom låser jag Gulddivisionen på två streck (Solvato och Noras Bean), så jag har råd att gardera ett flertal avdelningar rejält. Lover Face är en presumtiv klassklättrare och Riff Kronos ifrån samma stall (Veijo Heiskanen) har imponerat i sina senaste starter. Mister J.P. är vår nästa stora unghäststjärna om inget oförutsett händer. Denne vinner Svensk Uppfödningslöpning för tvååriga varmblod.

Mer läsning

Annons