Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glimrande för Bergsåker

Annons

Det är ett glimrande år för Bergsåkers travbana och den senaste helgen får ses som en konfirmation för vilka duktiga tränare vi har och vilka fantastiska hästar som tränas på min hemmabana. Svante Båth lyckades med bedriften att träna fram en vinnare av Svenskt Travderby och han har ett otroligt starkt resultat för de sista månaderna som endast ett fåtal travtränare har mäktat med tidigare. Poochais V75-vinst var den 49:e av hästar tränade på Bergsåker och rekordet ifrån 1998 på 55 segrar är starkt hotat. Jag är imponerad av herrar Bergh och Båth, men vi ska inte heller glömma många andra starka kort som vi har. Bland andra Ulf Ohlsson som vann sitt travlivs 4000:e seger under veckan, grattis, den 9:e i travhistorien att klara den gränsen.

Mina egna framgångar var ytterst begränsade. Jag körde endast i Umeå och det var antagligen en av mina svartaste tävlingsdagar hittills. fem uppsittningar, samtliga slutade i det slagna fältet. Slagen tycker jag inte att Mimmi Af Djupmyra är under onsdagen, inte heller Gaardens Viktor ska negligeras på lördagskvällen. För övrig är det flera fina hästar som jag kör på Bergsåkers båda tävlingsdagar under veckan och det är inte otroligt att jag vinner något lopp där.

V75-systemet senast gav som så ofta förr sex rätt och det var märkvärdigt vad svårt det är att finna alla vinnare. Färjestad bjuder på Unionstrav med många gäster ifrån Norge. Det innebär att ett flertal av de startande hästarna är av en aning okänd karaktär för mig. Vi har tyvärr endast åtta startande hästar i Gulddivisionen, var är alla snabbloppshästar?

Mina kommande starter:

Bergsåker | Onsdag

Lopp 1, FARMENS JAHLINA: Vet jag inget om.

Lopp 3, MIMI AF DJUPMYRA: Var mycket fin senast, hoppas vara med i segerstriden.

Lopp 4, LOVE LINI : Är en klasshäst, vilat länge, svårbedömd.

Lopp 5, AVANTI IN: Står jobbigt till, hoppas på felfri och pengar.

Lopp 6, MADAME NICOLE: Smyger med till slantar.

Lopp 7, INTERLACE: Hoppas på samma för henne.

Bergsåker, Lördag

Lopp 3, FLIP A COIN: Bör tjäna pengar.

Lopp 5, CASH'EM ONLINE: Blev det fel för senast, platsbud om allt löper normalt.

Lopp 6, JOHN RIGEL: Är oftast med på pengar.

Lopp 7, OUTRUNNER (DK): Håller anständig form, oftast bland de tre.

Lopp 9, GAARDENS VIKTOR (NO): Kan vara mitt segervapen under dagen. Norsk gäst.

Lopp 10, FARMENS GRETA: Gick bra för mig, sämre sedan. Pengar.

Mer läsning

Annons