Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han kan bli nästa stornamn att lämna Bergsåker

/

Flera stornamn har lämnat Bergsåkers senaste åren.
Nu kan Ulf Ohlsson bli näste att byta hemmabana.
– Det är en tanke som växt fram, säger catchdrivern.

Annons

Ulf Ohlsson har haft ett kanonår under 2015 och kört in över 18 miljoner kronor.

Numera har Ohlsson lagt ner tränarverksamheten och fungerar bara som catchdriver, men han är en framgångsrik sådan. Nu kan han bli nästa namn efter supertränaren och -kusken Robert Bergh att lämna Bergsåkers travbana.

– Skulle jag ha utgångspunkten i Stockholm skulle jag tjäna många timmar och dagar i tid. Och jag skulle få sova mer hemma, säger han.

Ohlsson reser 13 000 mil med bil om året och har köpt en lägenhet i Stockholm.

– Det är en nyproduktion som jag köpte redan förra året men kan flytta in i först nu.

Men fortfarande är Sundsvall och Bergsåkers travbana hans bas. Ohlsson trivs bra i huset i Njurunda, men överväger nu att göra flytten till Stockholm permanent.

– Jag har redan många övernattningar där. Men det har vuxit fram på sistone att om det dyker upp rätt kåk så blir det av. Det kan bli om ett halvår eller inte alls, men jag är öppen för det.

Om han skulle skriva sig i huvudstaden blir Solvalla automatiskt hans hemmabana. Då har Bergsåker gått miste om ännu ett kanonnamn.

– Jag tävlar ju två dagar på Solvalla redan nu, och Bergsåker en dag i veckan. Så man tjänar en dag redan där. Och behöver jag sova i Sundsvall så har jag redan hela släkten där.

Mer läsning

Annons