Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Han kan leka i sandlådan"

/

Kritiken mot Patrick Wickman efter omstarten av lördagens V75 avtar inte.
I en ny krönika i Expressen går stjärnkusken Robert Bergh återigen till attack mot sin tidigare Bergsåkerskollega.
– Han kan hålla på och leka i sandlådan så fokuserar jag på mitt, svarar Wickman.

Annons

Patrick Wickmans häst galopperade i V75-4 i lördags och Wickman ropade till domarna att det var ett materialfel. I tv berättade Wickman sedan att checkremmen hade hoppat av, men reprisbilderna visade något annat. Något som han kritiserades hårt för direkt.

I en intervju med Trav365 berättade Wickman sedan om de hårda orden och sa att de inte knäcker honom.

Nu fortsätter Robert Bergh gå hårt åt sin före detta Bergsåkerskollega. Under fredagen la stjärnkusken ut en ny krönika på Expressen.se där han återigen går till attack mot Wickman.

Han skriver bland annat: "Wickman är ett kapitel för sig. I efterhand hävdade han att det var ett materialfel som gjorde att han skrek efter en omstart. Det är bara bullshit. Om ni inte tror mig är det bara att fråga någon av kuskarna som hade spår tre eller fyra. De hörde garanterat hans svavel-osande svada och jag kan lova er att det inte var något snack om en trasig käkrem överhuvudtaget. Det var bara fula ord i riktning mot mig och startpersonalen eftersom han ansåg att jag försökte mig på en flygande start med Space Photo. Något jag för övrigt inte gjorde. Det är inte mitt problem att han inte förstår skillnaden mellan 1609 meter och 1640."

När ST når Wickman under fredagseftermiddagen har han inte läst krönikan, men säger så här efter att ha fått några rader upplästa för sig:

– Jag vill inte kommentera ett så barnsligt inlägg. Han kan hålla på och leka i sandlådan så fokuserar jag på mitt, säger Wickman.

Har du pratat med Bergh sedan det hände?

– Inte alls. Han tycker att det är roligare att gå via media. Hur som helst verkar han ändå tycka om mig eftersom han inte kan släppa det.

ST har sökt Robert Bergh för en kommentar.

Mer läsning

Annons