Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hans Bergh avstängd – efter positivt alkoholtest

/

Den före detta fotbollsprofilen och numera travkusken Hans Bergh blåste positivt inför V64-tävlingarna på Hagmyren på midsommarafton.
Nu stängs han av en månad.
– Det är numer så att vi går efter svenska trafikreglerna, alltså samma regler som på körkortsidan i trafiken. Det är 0,2 promille som gäller, säger Johan Lindberg, generalsekreterare på Svensk Travsport till Aftonbladet.

Annons

Inför varje tävling testas alla kuskar för att se så att de inte har någon alkohol i blodet. På midsommarafton var det dock en som inte klarade av testet: Hans Bergh.

Travkusken, som är bror till stjärnkusken Robert Bergh, skulle ha kört i lopp tio på Hagmyren men som Travronden var först med att rapportera så stängs han nu av. Avstängningen träder i kraft direkt och gäller en månad framåt.

– Man blåser totalt tre gånger med 6-8 minuters mellanrum under övervakning. Hans Bergh blåste mellan 0,2 och 0,5 på samtliga tester. Därför blev han automatiskt avstängd över dagen och minst en månad framöver nu. Vi har även skickat ärendet till Svensk Travsport som får göra en utredning. De har sista ordet, säger Hagmyrens sportchef Mathias Gustafsson till Trav365.

ST söker Hans Bergh.

Mer läsning

Annons